De Vlissingse binnenstad is kort en bondig te omschrijven als 'levendig wonen in het hart van de stad'. Wonen, werken, winkelen en wandelen langs het water. Een plek met veel historie, waar de maritieme invloeden op Vlissingen het best te ervaren zijn. Een groot deel van de evenementen in Vlissingen vindt hier plaats.
De wijk Binnenstad bestaat uit de buurten 'Oude Binnenstad' en 'Scheldebuurt en omgeving'. De Oude Binnenstad is het oudste gedeelte van de stad en omvat het kernwinkelgebied en het uitgaansgebied Bellamypark. Woningen, winkels, bedrijven en horeca wisselen elkaar af. De Scheldebuurt is een levendige woonbuurt. 
De wijkcoördinator is de heer M. Panahi, bereikbaar via e-mail wijkcoordinator@vlissingen.nl.

Boulevard

De enige zuidelijk gelegen boulevard van Nederland vindt u in Vlissingen. Een unieke 6 kilometer lange boulevard, met inwoners en toeristen op de vele terrassen en in de restaurants en hotels. Aantrekkelijk voor alle gebruikers én in alle jaargetijden. De boulevards zijn hét beeldmerk van Vlissingen. Een uniek stukje Vlissingen en een toeristische trekpleister van (inter)nationaal formaat.

4 boulevards

De boulevard bestaat uit 4 delen: Boulevard Evertsen, Bankert, De Ruyter en de 'Groene Boulevard'. Ze strekken zich uit vanaf het duingebied Westduin tot aan de binnenhavens en het NS-station Vlissingen. Aan het strand onderaan de boulevard liggen zonaanbidders en strandliefhebbers op de 1e rang. Hier glijden de enorme zeeschepen en loodsboten zo ongeveer langs het strandlaken!
De gemeente heeft haar ideeën voor de boulevards neergelegd in een openbare Boulevardsvisie. De meest recente herziening vond in 2021 plaats.

'Rondje Boulevard'

Van 1 april 2023 tot en met 31 oktober 2023 zijn de boulevards Bankert, Evertsen en De Ruyter tijdens alle weekenden en op nationale feestdagen, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 12.00 en 24.00 uur.
De boulevards Bankert en Evertsen zijn in de maanden juli en augustus dagelijks tussen 12.00 en 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.