Bevrijdingsfestival 2018 foto L. de Meester

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (om het jaar in augustus), Film By The Sea (september), Open Monumentendag (september), Strandcross (oktober) en de Intocht Sinterklaas (november). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen die vergunningplichtig zijn en deze ook hebben ontvangen, vindt u in de Vlissingse Evenementenkalender. De Evenementenkalender 2024 wordt begin januari 2024 definitief vastgesteld. Deze zullen wij na vaststelling op deze pagina publiceren.
Er is weer veel te beleven in Vlissingen voor jong en wat ouder! Let op: gedurende het jaar kan de kalender wijzigen, kijk daarom regelmatig op deze webpagina. Ook in de Uitagenda van In Vlissingen(externe link) vindt u leuke tips over evenementen in Vlissingen. 

Zelf een evenement organiseren

Als u een evenement/activiteit in de openbare ruimte wilt organiseren, dan moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier om evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn. De gemeente stelt hierbij een aantal eisen aan de veiligheid van personen en goederen in de openbare ruimte.s