Bereikbaarheid en parkeren

Vlissingen, Ritthem en Oost Souburg zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets, auto en verschillende vormen van collectief vervoer.

Openbaar vervoer

Vlissingen en Oost-Souburg hebben 2 keer per uur een directe intercity verbinding naar Amsterdam. Tevens is Vlissingen met de Westerschelde Ferry verbonden met Breskens en rijden er verschillende buslijnen door Vlissingen. Belangrijke bushaltes zijn het Stationsplein, Prins Hendrikweg (HZ en Scalda), Aagje Dekenstraat (binnenstad) en de Koudekerkseweg (Ziekenhuis en Woonzorgcentrum Ter Reede). Daarnaast kent Vlissingen met de zonnetrein en de watertaxi unieke vormen van vervoer tussen het stationsgebied en de binnenstad.

Fiets

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Voor zowel het dagelijkse gebruik als voor toeristen, zijn er tal van aantrekkelijke en goed onderhouden routes door de gemeente. Vlissingen kent een uitgebreid netwerk van fietsroutes, die de woonwijken met de binnenstad en de omgeving verbinden. Ook kent de gemeente verschillende recreatieve fietsroutes, zoals de Landelijke fietsroutes. Een prachtig fietspad leidt vanaf Station Vlissingen over de fietsstraat op boulevards naar de duinen langs de Noordzeekust. In de landelijke omgeving van het dorp Ritthem is het ook mooi fietsen. Alle toeristische atttracties zijn goed per fiets te bereiken.
Station Vlissingen is het startpunten van de Landelijke Fietsroute Schelde Rhein (LF13) en Vlissingen is een belangrijke schakels in de Landelijke Fietsroute langs de Noordzeekust (LF1). Voor het dagelijkse gebruik heeft de gemeente Vlissingen een hoofdfietsnetwerk vastgesteld. Dit netwerk ontsluit de belangrijkste dagelijkse voorzieningen, zoals wijkwinkelcentra, de binnenstad, onderwijsinstellingen en publieke voorzieningen. Deze fietspaden worden goed onderhouden en krijgen bijzondere aandacht bij winters weer.

Auto

De A58, Rondweg Koudekerke en de Nieuwe Vlissingseweg zijn de belangrijkste verbindingen van Vlissingen met andere plaatsen. De route via de Sloeweg is de beste route naar de binnenstad, het strand en de boulevards. Als automobilist kunt u rekening houden met de bloktijden op de Sloebrug.

Parkeren

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de binnenstad. Van april tot en met oktober, geldt ook op zondagen op veel plaatsen rond de boulevards betaald parkeren. Bij parkeerterreinen staan parkeerautomaten en in diverse straten staan parkeermeters. Bij de parkeermeters geldt een maximum parkeerduur van 30 minuten tot 2 uur. Parkeren in een van de parkeergarages is per uur gerekend, goedkoper. Ook kunt u met de camper terecht in Vlissingen. Op de pagina over parkeren vindt u alle informatie.