Actief en sportief

Beleef en ontdek Vlissingen eens op een actieve of sportieve manier. Trek uw wandel- of hardloopschoenen aan en verken het strand en de duinen. Skate over de geasfalteerde boulevard, of daag uzelf uit op het trimparcours in het Nollebos. In Vlissingen worden het hele jaar door verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. Zoals wandeltochten, trimloops en diverse activiteiten (onder andere volleybal) op en rondom het strand.

Wandelpaden

Als wandelliefhebber kunt u uw hart ophalen in Vlissingen. Langs de gehele kustlijn, door het natuurgebied en in de stad lopen prachtige wandelroutes. Vlissingen is een veelzijdige stad en dit komt terug in het diverse aanbod. Zo kunt u de stad leren kennen via een monumentenroute, verschillende kunstroutes, een natuurroute en een historieroute.

Fietspaden en mountainbikeparcours

Zeeland staat ook bekend om het uitgestrekte fietsnetwerk. In Vlissingen kunt u genieten van de prachtige natuur en het uitzicht vanaf de fiets. Langs het water, over- of onderlangs de duinen of door het bos. Het mountainbikeparcours vindt u bij het Weyevlietplein.

Kunst- en cultuurroutes

Kijk voor kunst- en cultuurroutes op de pagina Kunst, monumenten en cultuur.

Jachthavens

Vlissingen is een echte maritieme stad en dat uit zich ook in de watersport. In de stad vindt u 2 jachthavens waar u met uw boot kunt aanmeren.
Midden in het centrum vindt u de Michiel de Ruyterhaven. Een unieke locatie waar nostalgie, gezelligheid en comfort samenkomen. Bij de VVW Schelde is de 2e jachthaven van Vlissingen. Gelegen net na de sluizen van Vlissingen en pal voor de Keersluisbrug. Een sportieve en gezellige haven op loopafstand van de binnenstad.

Vrijburgbad

Het zwembad Vrijburgbad beschikt over een recreatiebad met bubbelbad, waterfontein, wildwaterkreek, whirpool, glijbaan, kleuter- en peuterbad en waterspeeltuin. Daarnaast is er een instructiebad, verenigingsbad en wedstrijdbad aanwezig. Ook heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de Health & Fitness-studio en is er een gezellige brasserie. Tussen het parkeerterrein en de ingang van het zwembad staat een halfpipe.    

Skaten en longboarden

Skaten en longboarden langs zee, onderlangs de duinen en door het bos. Beide sporten worden steeds populairder. De asfaltwegen in en rondom Vlissingen zijn ideaal om mooie tochten te maken. Halfpipes vindt u onder meer in het Nollebos en bij het Vrijburgbad.