Fietsnetwerk en fietsenstalling

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Voor zowel het dagelijkse gebruik als voor toeristen, zijn er veel aantrekkelijke en goed onderhouden routes door de gemeente.

Fietsroutes

Vlissingen kent een uitgebreid netwerk van fietsroutes, die de woonwijken met de binnenstad en de omgeving verbinden. Ook kent de gemeente verschillende recreatieve fietsroutes, zoals de Landelijke fietsroutes. Een prachtig fietspad leidt vanaf Station Vlissingen over de fietsstraat op de boulevards naar de duinen langs de Noordzeekust. In de landelijke omgeving van het dorp Ritthem is het ook mooi om te fietsen.
Alle toeristische attracties zijn goed per fiets te bereiken.

Startpunt landelijke fietsroute

Station Vlissingen is het startpunt van de Landelijke Fietsroute Schelde Rhein (LF13) en Vlissingen is een belangrijke schakel in de Landelijke Fietsroute langs de Noordzeekust (LF kustroute).

Netwerk

Voor het dagelijkse gebruik heeft de gemeente Vlissingen een hoofdfietsnetwerk vastgesteld. Dit netwerk bevat de belangrijkste dagelijkse voorzieningen, zoals wijkwinkelcentra, de binnenstad, onderwijsinstellingen en publieke voorzieningen. Deze fietspaden worden goed onderhouden en krijgen bijzondere aandacht bij winters weer.

Fietsenstalling

In Vlissingen zijn 2 bewaakte fietsenstallingen.

  1. De fietsenstalling in het centrum zit in de parkeergarage Scheldeplein aan de Aagje Dekenstraat;
  2. Bij het NS-station van Vlissingen is een bewaakte fietsenstalling met fietskluizen. Bij deze stalling kunt u ook terecht voor een OV-fiets, fietsreparatie en aankoop van een nieuwe of tweedehands fiets.