Vlissingen op weg naar aardgasvrij

Alle woningen in de gemeente Vlissingen worden de komende jaren aardgasvrij. Hoe gaan we dat doen?
‘Zomaar’ zonder aardgas koken of een huis verwarmen kan niet van de ene op de andere dag. Heel veel woningen moeten daarom de komende jaren aangepast worden. Dat betekent in veel gevallen het (extra) isoleren van de woning. Een inductiekookplaat vervangt het gasfornuis. Misschien sluit u wel aan op een gezamenlijk warmtenet. Of gaat u voor een alternatief bij uw huis met bijvoorbeeld een warmtepomp. Dat pakken het in verschillende delen aan.

Panoramabuurt

Eén van die deelgebieden is het Middengebied van Vlissingen in de CBS-wijken Hercules Segherslaan en Bloemenbuurt Oost. Dit gebied heeft de projectnaam 'Panoramabuurt' gekregen. Ruim 600 koop- en huurwoningen zijn op weg naar een aardgasvrije toekomst, of bereiden zich daarop voor. Op de pagina 'De straten waarin we aan de slag gaan' leest u welke straten dit betreft.
Voor de Panoramabuurt werken we daar samen met l’escaut en u naartoe. Hoe we dat gaan doen leest u op deze webpagina's.

Panoramabuurt aardgasvrij(klaar) met extra geld van het Rijk

De gemeente Vlissingen diende in 2021 een aanvraag voor een rijksbijdrage in. Die is in maart 2022 goedgekeurd. Het betekent dat de gemeente een rijksbijdrage van 4 miljoen euro ontvangt.
Het is belangrijk dat de overstap naar aardgasvrij voor iedere bewoner haalbaar is. Deze bijdrage van het Rijk helpt daarbij.