De boulevards zijn in de zomerperiode alleen toegankelijk voor langzaam verkeer. Van 1 april tot en met 31 oktober geldt er een toelatingsbeleid op de boulevards.

  • Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert zijn van april tot en met oktober dagelijks afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van 8.00 tot 12.00 uur. 
    Met een motorvoertuig kunt u dus in de ochtend over beide boulevards rijden. Daarna heeft u een ontheffing nodig;
  • Boulevard De Ruyter is van april tot en met oktober in de weekenden en op feestdagen afgesloten van 12.00 tot 24.00 uur. Buitenom deze tijden mag u met uw motorvoertuig over Boulevard De Ruyter rijden.

De boulevards zijn altijd toegankelijk voor voetgangers, fietsers, snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en scootmobielen. 

Handhaving met kentekencamera’s

Op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert maken wij per 1 april 2024 gebruik van een selectief toegangssysteem. Dit systeem gebruikt digitale camera’s die kentekenplaten van voertuigen herkennen. Op de boulevards worden voertuigen zonder ontheffing geregistreerd. 
De eigenaar ontvangt een waarschuwingsbrief of boete. Op Boulevard De Ruyter blijven wij werken met hekken en een bewaker. 

Ontheffing

Als uw kenteken actief staat voor de parkeervergunning voor zone B, heeft u automatisch een ontheffing om met uw geregistreerde voertuig de boulevards op te rijden. Daarnaast verlenen we ook ontheffingen voor het laden en lossen op de boulevards. 

Parkeren

Vanaf 1 april 2024 is er op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert alleen nog parkeergelegenheid voor vergunninghouders. Parkeren tegen betaling is dan niet meer mogelijk.
Op Boulevard De Ruyter verandert de parkeersituatie niet.

Rijrichting Coosje Buskenstraat

Per 1 april 2024 wordt ook de rijrichting van de Coosje Buskenstraat aangepast. Dit wordt eenrichtingsverkeer, vanaf de boulevards naar beneden richting de Spuistraat. Hiermee komt een einde aan het keren van voertuigen bovenop de boulevard. 

Aanpassingen

Met het toelatingsbeleid passen wij de entrees van de boulevards aan. De werkzaamheden kunnen voor hinder zorgen. Hierover zal de aannemer communiceren. Ook plaatsen wij verkeersborden om de nieuwe verkeerssituatie per 1 april 2024 duidelijk te communiceren.

Meer informatie

Bewoners en ondernemers van de boulevards ontvangen een brief en een folder. Op de pagina www.vlissingen.nl/verkeerboulevards kunt u de folder ook vinden. 
Ook is er een overzicht met veelgestelde vragen met de antwoorden daarop en kunt u via deze pagina een ontheffing aanvragen. 

Kaart van boulevards van Vlissingen met locaties van camera's, parkeergelegenheid voor bezoekers en hek met bewakers. De uitgebreide toelichting vindt u in de tekst op deze webpagina.