Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bericht van burgemeester B. van den Tillaar 29 april 2020

Gepubliceerd op 29 april 2020
Burgemeester B. van den Tillaar

Burgemeester van den Tillaar heeft een persoonlijke videoboodschap opgenomen. Het bericht van de burgemeester is als volgt.


Beste mensen, beste inwoners van Vlissingen, van Souburg en van Ritthem,

Het kabinet heeft inmiddels de corona-maatregelen licht versoepeld. Nog maar lichte versoepelingen, weliswaar mogen de basisscholen en het speciaal onderwijs vanaf 11 mei weer wat open. Ook de sportsector heeft weer wat ruimte gekregen. Maar tegelijkertijd weten we dat het voor de ondernemers in de horecasector nog steeds heel moeilijk is, dat ze dicht moeten blijven. We weten dat de ondernemers in de evenementensector niet vooruit kunnen. De kappers, de verpleeghuizen, hebben nog allemaal te maken met de strenge regels. Dat is moeilijk, dat is lastig. Uiteraard proberen we als gemeente te helpen waar we kunnen.

Tegelijkertijd zien we in deze hele moeilijke tijden ook hele mooie initiatieven. Ik denk aan de horeca-sector die op Koningsdag bij senioren maar liefst 1.100 koppen soep hebben bezorgd. Toch een heel mooi idee, om even te laten zien dat we met elkaar meeleven. Ik denk aan de muziekgezelschappen, aan Vlijt, aan Ons Genoegen, die kleine mini-concertjes, uiteraard op hele veilige manieren, hebben verzorgd bij verzorgingshuizen.

We hebben inmiddels ook de lintjesregen achter de rug. Maar liefst 10 mooie Koninklijke Onderscheidingen die we hier in onze gemeente mochten uitreiken. Nou ja, nog niet uitreiken, maar dan toch wel aankondigen alvast. Ook de verjaardag van onze oudste inwoonster hier in Vlissingen hebben we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op veilige 1,5 meter afstand hebben we mevrouw Knuppel-Heuvelink gefeliciteerd met haar 106e verjaardag. En zo zie je toch heel veel ook nog mooie dingen in hele lastige tijden.

Wat er ook aan gaat komen, dat is de 4 en 5 mei herdenking. En juist ook in dit jaar waarin Nederland nog stilstaat bij 75 jaar vrijheid, zijn dat natuurlijk belangrijke momenten. Ook zeker hier in onze gemeente. Toch zullen die ook op andere wijze opgezet moeten worden.
We zullen op 4 mei namens de hele gemeenschap met een hele kleine delegatie van ons college een krans leggen bij het oorlogsmonument op de Noorderbegraafplaats. We doen dat zonder verder publiek daarbij te hebben. Dat is niet wat we willen. Eigenlijk willen we dat iedereen daarbij zou kunnen zijn, maar dit jaar gaat het niet anders. En uiteraard hebben we om acht uur ’s avonds ons nationale moment om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook 5 mei zal veel stiller zijn dan normaal, maar ik weet zeker dat we manieren vinden om ook op die dag gepast stil te staan bij 75 jaar vrijheid.

Beste mensen, blijf gezond! Houd de moeilijke maatregelen nog even vol, want dat maakt de kans groter dat we weer snel kunnen bewegen naar betere tijden.

Bas van den Tillaar, burgemeester

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.