Heerlijk, een dagje op het strand! En een strand in de stad, dat maakt Vlissingen zo uniek! U loopt zo vanuit de stad over de boulevard het strand op. U kunt kiezen uit 6 stranden: het Badstrand, Nollestrand, Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Kalootstrand. Op het Vlissingse strand wappert de Blauwe Vlag. Langs de gehele kustlijn vindt u strandpaviljoens.    

Boulevard

Langs het Badstrand ligt de 2 kilometer lange boulevard. Hier treft u terrassen die uitkijken over zee, hotels, diverse restaurants, hedendaagse kunst en imponerende beelden van stoere zeehelden. De boulevard van Vlissingen is bij uitstek de plek om te flaneren, uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht.

'Rondje Boulevard'

Van 1 april 2023 tot en met 31 oktober 2023 zijn de boulevards Bankert, Evertsen en De Ruyter tijdens alle weekenden en op nationale feestdagen, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 12.00 en 24.00 uur.
De boulevards Bankert en Evertsen zijn in de maanden juli en augustus dagelijks tussen 12.00 en 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Blauwe vlag

Het Vlissingse Badstrand en het Nollestrand zijn in 2022 voor de 19e keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu-onderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aantonen schoon en veilig te zijn.
De Blauwe Vlag staat onder meer voor zwemwater van een uitstekende kwaliteit, een strand dat wordt schoongehouden en de aanwezigheid van voldoende douches, toiletten en afvalbakken. Ook dienen er reddingsmaterialen en een EHBO post op het strand aanwezig te zijn en moeten er voorlichtingsactiviteiten worden georganiseerd over bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen.

Strandwacht

Op de stranden van Vlissingen zijn het hele strandseizoen strandwachten aanwezig voor advies en hulp. Zij zijn herkenbaar aan hun gele shirt en rode broek. De hoofdpost van de strandwacht staat op de Nolledijk, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 41 26 25. Op strand Westduin is naast paviljoen Piet Hein ook een strandpost. Voor kinderen zijn gratis polsbandjes verkrijgbaar bij de strandposten, waarop u uw mobiele nummer kunt vermelden.

Evenementen op het strand

Het hele jaar door zijn er evenementen op of langs het strand. 

Parkeren langs de kust

In de binnenstad zijn verschillende parkeermogelijkheden dichtbij het strand. Zie voor meer informatie de pagina Parkeren in Vlissingen.