Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Juvent organiseert in najaar 2019 bijeenkomsten over pleegzorg

Gepubliceerd op 16 september 2019
Handen die elkaar raken

De stap om aan kinderen te beginnen, zet u niet zomaar. Laat staan wanneer u ervoor kiest om pleegouder te worden.

Vragen

U zit vast vol met vragen. Wat voor bagage neemt een pleegkind met zich mee en kan ik daarmee omgaan? Past een pleegkind wel bij mijn huidige gezinssituatie? Hoe word ik pleegouder? Sommige van deze vragen moet de praktijk uitwijzen.
Op veel van deze vragen vindt u een antwoord tijdens een speciaal georganiseerde informatiebijeenkomst door jeugdzorginstelling Juvent in Middelburg en Goes. Juvent ondersteunt pleeggezinnen en (pleeg)kinderen in hun ontwikkeling.

Bijeenkomsten

  • 29 september 2019 in het Regiokantoor Juvent in Middelburg, Prins Bernardstraat;
  • 10 december 2019 in het Regiokantoor Juvent in Goes, Beukenstraat 62.

U kunt zich aanmelden op de website www.juvent.nl/informatieavond.

Programma

Vanaf 19.45 uur is er ontvangst met een kopje koffie of thee. Hierna geven ervaren trainers uitleg over pleegzorg in Zeeland en het voorbereidingsprogramma voor aspirant-pleegouders. Er zijn ook pleegouders aanwezig die vanuit eigen ervaring meer vertellen over het pleegouderschap.
Het programma biedt volop ruimte voor het stellen van vragen.

Ook deeltijdopvang nodig

Mevrouw A. Martens verzorgt de werving van pleegouders bij Juvent. "Mensen denken al snel: ik heb te weinig tijd, een drukke baan, ik woon alleen of heb een partner van hetzelfde geslacht, dus het pleegouderschap zal er voor mij niet inzitten. Maar u hoeft geen fulltime ouderschap te bieden, deeltijdopvang is ook mogelijk. Bijvoorbeeld tijdens de vakanties, alleen in het weekend of- eens per maand."