Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Reactie naar aanleiding commotie Wmo- en leerlingenvervoer

Gepubliceerd op 6 december 2018
Stadhuis Vlissingen

In de PZC van donderdag 6 december 2018 staat het artikel 'Harde kritiek op bijzonder vervoer'.  Naar aanleiding van het artikel is commotie ontstaan over het WMO- en leerlingenvervoer.

Zienswijze

In dit artikel wordt gerefereerd aan een rapport van de Rekenkamer van Middelburg en Vlissingen over zijn onderzoek naar de Gemeentelijke Vervoerscentrale. De gemeente Vlissingen heeft een zienswijze op het rapport van de Rekenkamer ingediend. In deze zienswijze gaat de gemeente in op enkele aanbevelingen van de Rekenkamer. Daarbij geeft de gemeente aan dat de Gemeentelijke Vervoerscentrale niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor de wijze waarop TCR dagelijks het doelgroepenvervoer uitvoert. In deze context moet de gehele zienswijze (en niet onderdelen van deze zienswijze) gelezen worden.

Kwaliteit

In april 2017 is in opdracht van de gemeente de klanttevredenheid over Wmo- en leerlingenvervoer onderzocht en beoordeeld met respectievelijk een 7,8 en een 7,5. Voornamelijk de kwaliteit en klantvriendelijkheid van de chauffeurs werden positief beoordeeld.
Als onderdeel van een beleidsmatige evaluatie in het 2e kwartaal van 2018, samen met de GVC en Hala/TCR, is een aantal dagelijkse operationele zaken benoemd die aandacht moeten krijgen in een volgende aanbesteding. Deze verbeterpunten noemt de gemeente ook in haar zienswijze. Dit doet niets af aan de eerder gemeten klanttevredenheid en is voor de gemeente geen aanleiding om anders te denken over de kwaliteit die vervoerder Hala/TCR levert.