Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Aanleg glasvezelnetwerk

Begin april 2021 is Deltafiber gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Vlissingen. In september 2021 start ook kpn Netwerk met de aanleg van glasvezel.

Uitvoering werkzaamheden

Deltafiber en kpn Netwerk voeren de aanleg gefaseerd uit.

Fase 1

De 1e fase betreft de aanleg van ruim 110 kilometer glasvezel. De aanleg gebeurt met grote snelheid (3 tot 5 kilometer per week), de verwachte projectduur is ongeveer 2 jaar.
Inwoners van Vlissingen zullen beperkte overlast van de aanleg ervaren. Er wordt een sleuf van 25 centimeter breed gegraven, waarin de buis met daarin de glasvezel wordt gelegd.

Aansluiting met andere werkzaamheden

Uiteraard proberen we om dubbele overlast zoveel als mogelijk te voorkomen. Daarom zoeken we zoveel mogelijk naar aansluiting met andere projecten en ontwikkelingen.
Ook voerden we gesprekken met beide providers om te komen tot een gezamenlijke aanleg. Uiteindelijk bleek dit door de verschillen in engineering en planning in veel gevallen niet mogelijk.  We rekenen op uw begrip hiervoor.

Informatie voor inwoners

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wanneer er in uw buurt glasvezel wordt aangelegd? Zie voor de meest actuele informatie de website van de providers: