Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Algemene informatie

Veel mensen zetten zich graag in voor hun sportclub, op school, voor de buurt of bij evenementen. Het is niet van belang of u elke week of eens per jaar actief bent als vrijwilliger. U bent er als dat nodig is.  

Vrijwilligerswerk is leuk

Logisch, want anders zou u er niet aan beginnen of er al snel mee stoppen. Het is ook leerzaam. U leert niet alleen andere mensen kennen, maar ook samenwerken, belangen afwegen, zaken afstemmen of gewoon de handen uit de mouwen steken. Iedereen kan het. Jong of oud, man of vrouw, werkzaam of met pensioen, denker of doener; het maakt niet uit. U bepaalt zelf op basis van uw eigen capaciteiten of interesse, wat u wilt en hoe vaak u beschikbaar bent.  

Keus genoeg

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. De één wil graag vergaderen, de ander steekt liever zijn handen uit de mouwen. In beide gevallen kunt als vrijwilliger aan de slag.
In onze vacaturebank staan tal van vrijwilligersvacatures die verschillende organisaties in de regio hebben aangemeld. Heeft u vragen of wilt u liever in een persoonlijk gesprek bepalen welke vacature en welke organisatie het beste bij u past? Neem dan contact met ons op.  

Leren en trainen

Iets nieuws leren, iets anders gaan doen, ongebruikte talenten ontdekken. Dat zijn de allerleukste kanten van vrijwilligerswerk. Net als in andere banen zijn er mogelijkheden om goed en beter te worden in het werk.  

Een klus voor één keer

Vrijwilligerswerk hoeft niet meteen een vrijwilligersbaan te zijn. Er zijn genoeg zogenaamde 'korte klussen'. Er zijn korte klussen van een dag of een maand. In elk geval hebben ze altijd een einddatum. Helpen bij festivals en evenementen of collecteren voor een goed doel zijn voorbeelden van een 'Korte klus'.
Deze klussen bieden een ideale kans om eens kennis te maken met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld tijdens een (school)vakantie.