Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wie zijn de Vrijwilliger Burgeradviseurs?

Hannie de Pooter

Hannie de Pooter woont al 32 jaar in Vlissingen en heeft 3 kinderen. Ze werkt bij het postbedrijf Sandd en is daarnaast ook Coördinator Buurtpreventie Middengebied.
Hier stopt het nog niet, want ze zit ook in de Wijkraad Middenstad Vlissingen als Secretaresse en sinds mei 2017 heeft ze ook een plek aan de balie. Met haar nieuwe functie als Vrijwillig Burgeradviseur wordt de lijst alleen maar langer.

Mensen helpen

Maar ze heeft haar redenen om als Vrijwillig Burgeradviseur aan de slag te gaan: "Ik wil graag mensen helpen en dat doe ik op zich ook wel al wat jaren. Zoals bijvoorbeeld bij de balie en ook in mijn privé situatie help ik mensen op weg."
Hannie is dus erg behulpzaam en kan goed met mensen omgaan. U kunt haar benaderen voor bijna elk formulier dat ingevuld moet worden. Niets is haar teveel.

 

Jaap Koppejan

Jaap Koppejan is bijna 40 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs en is nu enkele jaren gepensioneerd. Hij woont in Vlissingen, is getrouwd en vader van 4 jongens, die inmiddels het huis uit zijn. Een deel van zijn vrije tijd zet hij graag in om aan de slag te gaan als Vrijwillig Burgeradviseur. Zoals hij zelf zegt: "Vooral om mensen te helpen. Mensen die soms in de knoop raken met de bureaucratie of die niet goed weten hoe ze met instanties om moeten gaan."

Behulpzaam

Bij Jaap kunt u terecht voor advies, om brieven te schrijven naar instanties of de gesprekken met instanties voor te bereiden. Kortom: voor advies of doorverwijzing naar wie dan ook. Vrijwillig Burgeradviseurs kunnen alleen adviseren en niet optreden namens u. Daar zijn wettelijke voorschriften voor. En voor de 'cijfertjes' zoals belastingzaken, kunt u terecht bij de collegaburgeradviseurs van Jaap.