Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Trainingen en workshops voor vrijwilligers nu ook vanuit huis

Gepubliceerd op 28 april 2021

Twijfel jij nog of je vrijwilligerswerk wil gaan doen? Of doe je dat al? Vergroot je kennis en vaardigheden door deel te nemen aan een training, workshop of (online)bijeenkomst.
Het Kennisplatform Vrijwilligers is een samenwerkingsplatform van verschillende organisaties die dit aanbieden. Zo leveren zij een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling, waardering, versterking en ontmoeting van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren.

E-learning

De E-learnings duren ongeveer 20 minuten. Maar je kunt daar ook gerust wat langer over doen en ze in je eigen tempo doornemen.

Thema’s

De komende maanden staan de thema's ‘Empowerment’, ‘Een luisterend oor bieden’ en ‘Eenzaamheid’ op de agenda.

  • ‘Empowerment’ leert je anderen zelfvertrouwen te geven, zodat zij de kracht vinden zelf iets te veranderen aan hun situatie zonder dat jij de regie neemt;
  • ‘Een luisterend oor bieden’ leert je actief luisteren, in dialoog gaan, luisteren zonder te oordelen en vragen te stellen;
  • Bij het thema ‘Eenzaamheid’ leer je signaleren, bespreekbaar maken, de gevolgen zien, betekenisvol zijn en ondersteunen. 

Je kunt dit alles vanuit huis volgen op je telefoon, tablet, PC, laptop of Ipad. Zodra het vanwege corona weer mogelijk is, geven we fysieke cursussen. Jaarlijks worden er in zo’n 40 workshops en trainingen plaatsen aangeboden voor vrijwilligers op Walcheren.

Stuurgroep en samenwerkingspartners

In de stuurgroep van het Kennisplatform zijn Zonnebloem Middelburg-Veere, Zorgstroom, Humanitas, Manteling, De Luisterlijn, SVRZ 't Gasthuis, Vrijwilligerspunt Vlissingen en Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg) vertegenwoordigd.

Samenwerkingspartners

De samenwerkingspartners van het Kennisplatform ondersteunen de uitgangspunten van het Kennisplatform en stellen incidenteel trainingsruimte en trainers ter beschikking. De partners zijn HZ University of Applied Sciences en ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Aanmelden training of workshop

Wil je je aanmelden voor een training of workshop, kijk dan op de website van Welzijn Middelburg.