Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Energietoeslag verhoogd per 1 november 2022

Gepubliceerd op 31 oktober 2022
Bankbiljetten

De energieprijzen zijn de laatste maanden erg gestegen en stijgen nog steeds. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgen mensen met een inkomen rond het sociaal minimum extra geld van de overheid in de vorm van een eenmalige energietoeslag. Het maakt daarbij niet uit of u een uitkering, salaris of pensioen heeft.
De gemeente Vlissingen heeft de inkomensgrens voor de energietoeslag vastgesteld op 120% van het sociaal minimum. Misschien heeft u er ook wel recht op!

Energietoeslag per 1 november 2022

Per 1 november 2022 wordt het eenmalige bedrag van de energietoeslag verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-.

  • Huishoudens die al € 800,- ontvangen hebben, hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Zij ontvangen uiterlijk 1 november 2022 € 500,- automatisch op hun rekening;
  • De aanvraagtermijn is verlengd, u kunt uw aanvraag tot 1 februari 2023 indienen bij Orionis Walcheren.

Weet u niet zeker of u recht hebt op de energietoeslag? Neem dan contact op met Orionis Walcheren via telefoonnummer (0118) 43 27 00 of raadpleeg de pagina Heeft u recht op de energietoeslag?
Zie voor meer informatie de pagina Werk en inkomen.

Heeft u problemen met betalen van uw energierekening?

Zoek dan op tijd hulp. Bijvoorbeeld door dit met uw energieleverancier te bespreken, of een betalingsregeling af te spreken. U kunt ook contact opnemen met Orionis WalcherenMaatschappelijk Werk Walcheren of het Inloopuur Geldzorgen van de Zeeuwse Bibliotheek (elke donderdag van 10.00-11.00 uur in ZB Middelburg).