Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wmo-adviesraad Vlissingen zoekt enthousiaste nieuwe leden

Gepubliceerd op 9 mei 2022
Logo Wmo-adviesraad Vlissingen

Wat is de Wmo, en wie zijn wij

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo): jong of oud, iedereen kan ermee te maken krijgen. De Wmo is er sinds 2015 voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken wanneer zelfredzaamheid niet meer vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld begeleiding, dagbesteding, ondersteuning voor mantelzorgers of huishoudelijke hulp.
De Wmo biedt een breed aanbod van diverse soorten hulp en ondersteuning vanuit de gemeente, zodat iedereen een kans krijgt op een gelijkwaardige manier te participeren binnen onze maatschappij. 

Onafhankelijk adviesorgaan

De Wmo-adviesraad is een onafhankelijk adviesorgaan, dat zich bezig houdt met de ontwikkelingen en uitvoering omtrent het Wmo-beleid en het sociaal domein. Wij denken actief en kritisch mee en leveren als raad zowel gevraagd als ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders.
Op deze manier zetten wij ons in als belangenbehartiger voor alle burgers van Vlissingen die te maken krijgen met onder andere de Wmo. 

Vrijwilligers

De Wmo-adviesraad bestaat uit vrijwilligers en vergadert 1keer per maand, samen met beleidsmedewerkers van de gemeente Vlissingen. Tijdens onze vergaderingen bespreken wij signalen vanuit de samenleving, ontwikkelingen in het beleid en de uitvoering hiervan, werken wij aan onze adviezen, nemen wij deel aan lezingen en voeren wij overleg met beleidsmedewerkers. 

Vacature

Wat zoeken wij:

  • U heeft affiniteit met de Wmo en de doelgroep van de Wmo; 
  • U wilt zich graag met enthousiasme inzetten als belangenbehartiger voor de doelgroep van de Wmo-adviesraad en neemt deel aan een van onze werkgroepen met ieder een eigen thema; 
  • U kunt 1 keer per maand op vrijdagochtend aansluiten bij de vergadering en 1 dagdeel per week inzetten voor de Wmo-adviesraad; 
  • U heeft enige kennis van computer, schrift, en de Nederlandse taal om voldoende samenwerking en communicatie te waarborgen;
  • U woont in de gemeente Vlissingen.

Ons aanbod:

  • Ruimte en mogelijkheden om iets te kunnen betekenen op sociaal-maatschappelijk vlak voor de inwoners van de gemeente Vlissingen;
  • Cursussen, trainingen en lezingen op het gebied van de Wmo en het sociaal domein;
  • Een samenwerkingsverband in een gezellig, veelzijdig en daadkrachtig team;
  • Een onkostenvergoeding.

Vragen of solliciteren

Diversiteit in ons team is voor ons zeer belangrijk. Ervaring is geen vereiste, een warm hart voor de maatschappij en het sociaal domein wél. Daarom nodigen we graag iedereen uit die bij wil dragen aan het sociaal domein om te reageren op deze vacature. 
Heeft u vragen? Dan komen wij graag in contact met u!

Solliciteren

Voor sollicitaties, stuur uw CV met motivatiebrief naar e-mail vlissingenwmoadviesraad@gmail.com. Wordt u onze nieuwe collega?