Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

1K Z1E J3

Gepubliceerd op 14 september 2021
Campagne foto 1KZ1EJ3
Campagne foto 1KZ1EJ3

Wie denkt aan zelfdoding, voelt zich vaak eenzaam en onbegrepen. Zelfs als vrienden, familie of collega’s dichtbij staan, blijft contact maken moeilijk. Bij 113 weten ze dat praten over dit moeilijke onderwerp echt kan helpen. Daarom lanceert 113 nu ‘1K Z1E J3’, een publiekscampagne die de omgeving van mensen in nood dichterbij brengt. 1K Z1E J3 is het antwoord op een noodkreet, zelfs als die nog niet geroepen is.

Door iedereen in Nederland de handvatten te geven om een gesprek te beginnen over zelfdoding kunnen levens gered worden. 113 moedigt iedereen aan om mee te doen met deze campagne. Hoe meer mensen 1K Z1E J3 uitdragen, hoe meer mensen gezien worden, hoe meer gesprekken er gevoerd worden, en hoe minder mensen radeloos en eenzaam sterven door zelfdoding. Sluit u aan bij de campagne en help mee om de 5 suïcides per dag in Nederland terug te dringen.

 

Online training suïcidepreventie

Hoe herkent u de signalen van iemand met suïcidale gedachten? En hoe begint u het gesprek hierover? In de gratis training op www.113.nl ontdekt en oefent u wat u kunt doen als u vermoedt dat iemand in uw omgeving aan zelfdoding denkt.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

 

Kijk voor meer informatie op: www.113.nl