Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Strategisch Kenniscentrum Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit

Het Rijk richt een Multidisciplinair Interventie Team op voor het duurzaam verstoren van ondermijnende criminele bedrijfsprocessen. Onderdeel van deze plannen is een Strategisch kenniscentrum Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit om de integrale aanpak van de georganiseerde criminaliteit te ondersteunen.

Bij de verdere uitwerking van deze plannen wordt toegewerkt naar uitstekende verbindingen met de relevante kennisinstituten in Zeeland en daarbuiten. Het kenniscentrum wordt gevestigd aan het Bellamypark in de Vlissingse binnenstad. Bij de partners in de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit bestaat ontzettend veel kennis, expertise en informatie.

Landelijk kenniscentrum

Onder meer vanwege focus op eigen informatie of werkveld, leiden deze expertisen en beelden niet vanzelfsprekend tot gezamenlijke strategische opvolging. Een landelijk strategisch kenniscentrum kan hier verandering in brengen: middels een periodieke analyse op basis van de beschikbare en relevante informatie, waaronder die van alle betrokken partners en onderdelen wordt een integraal inzicht gevormd in trends en ontwikkelingen. Daarmee worden de landelijke, regionale en lokale partners, inclusief het Multidisciplinair Interventie Team, bruikbare strategische inzichten geboden. Prioriteiten en interventies kunnen zo op basis van volledige informatie worden afgestemd.

Vragen?

Als u algemene vragen heeft over het Srategisch Kenniscentrum Ondermijnende Criminaliteit dan kunt u die stellen via gemeente@vlissingen.nl.