Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Stadhuistoren aanstaande donderdag oranje verlicht

Gepubliceerd op 23 november 2021
Foto van het stadhuis in Vlissingen met op de achtergrond de oranje verlichtte stadhuistoren

De gemeente Vlissingen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit aan bij de internationale campagne “Orange the World”. Daarom kleurt 25 november 2021 de stadhuistoren oranje. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Preventie

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar er moet ook meer geïnvesteerd worden in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken.

Tijdens de “Orange the World” campagne wordt iedereen uitgenodigd onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op www.orangetheworld.nl.

Meer informatie

www.orangetheworld.nl