Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bericht van burgemeester Bas van den Tillaar

Gepubliceerd op 30 november 2021

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen heeft burgemeester Bas van den Tillaar een persoonlijke boodschap voor alle inwoners en ondernemers van de gemeente Vlissingen. Het bericht leest u hieronder.
 

Beste inwoners en ondernemers,

Op 26 november heeft het kabinet de coronamaatregelen weer aangescherpt en werd duidelijk dat corona nog steeds een grote impact heeft. We hoopten allemaal dat zo’n terugslag niet zou komen. U bent misschien teleurgesteld, geschrokken. Misschien ligt u er wakker van, omdat u niet weet welke gevolgen het deze keer heeft voor uw familie en vrienden, uw bedrijf of uw activiteiten. Ik begrijp dat het moeilijk is en hoop dat we met elkaar de omstandigheden wat kunnen verzachten.

De maatregelen zijn nodig, omdat de zorgsector onze steun hard nodig heeft. Al lange tijd moeten de mensen in de zorg alle zeilen bijzetten. Dat geldt overigens ook voor andere sectoren, zoals bijvoorbeeld het onderwijs. De besmettingen moeten omlaag en een overbelaste zorg moeten we zien te voorkomen.

Dat heeft gevolgen voor anderen. Ondernemers die vroeger hun deuren moeten sluiten, evenementen die niet door kunnen gaan. Ook de mogelijkheden voor bezoek thuis zijn beperkt. Maar we kunnen ook wat positiefs doen; bel elkaar eens op, stuur een kaartje of misschien kunt u op een andere manier helpen. We kunnen het alleen als we het met elkaar doen en er voor elkaar zijn. Samen zetten we de schouders er weer onder. We hebben in de afgelopen periode laten zien dat we dat kunnen.

Blijf gezond en zorg voor elkaar!
Hartelijke groet,
Burgemeester Bas van den Tillaar