Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bevrijdingsfestival 5 mei 2021 gaat door in aangepaste vorm

Gepubliceerd op 19 april 2021
Bevrijdingsfestival 2018

Bevrijdingsfestival Zeeland gaat door, maar in aangepaste vorm! Met een live radio- en tv-uitzending kan iedereen de Bevrijdingsdag thuis, op het werk of waar dan ook beleven. De speciale uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Omroep Zeeland.
De hele dag staan de muziek en de gasten in het teken van het vieren van de vrijheid.

Thuiseditie

Door de aanhoudende coronamaatregelen heeft de organisatie van het festival Cultuurwerf besloten dit jaar voor een thuiseditie te gaan. Het festival heet dit jaar dan ook ‘Bevrijdingsfestival Zeeland@home’.
Directeur Cultuurwerf O. Bakker: "nog een jaar overslaan is echt geen optie, daarvoor is 5 mei een te belangrijke dag. Met een swingende thuiseditie hopen we zoveel mogelijk Zeeuwen toch een echt Bevrijdingsdag gevoel te kunnen geven".

Vrijheidscafé

Vanuit een speciaal ingericht Vrijheidscafé in Cinecity Vlissingen, wordt een feestelijk radio- en tv-programma uitgezonden. 
Het programma bestaat uit gesprekken met gasten over het thema vrijheid, herinneringen van trouwe festivalbezoekers aan het Bevrijdingsfestival Zeeland en korte liveoptredens vanuit het Vrijheidscafé.

Live muziek

Vanuit CCXL start om 13.00 uur een live muziekprogramma met optredens van onder andere Altin Gün, S10 en de Zeeuwse band PEER. 
Tijdens deze livestream komen ook de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid voorbij. De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar: Jonna Fraser, Tino Martin en Davina Michelle.