Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Taxichauffeur Wmo collectief vervoer besmet met coronavirus

Gepubliceerd op 23 juli 2020
Stadhuis in Vlissingen

Dit bericht publiceren wij namens de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland en Taxi de Vlieger.

Taxichauffeur van Taxi de Vlieger besmet met coronavirus

Wij willen u informeren over een taxichauffeur van Taxi de Vlieger, die besmet is met het coronavirus. Taxi de Vlieger is de vervoerder die het Wmo collectief vervoer verzorgt op Walcheren.
De GGD heeft een bron- en contactonderzoek gedaan. Dit is gebeurd in samenwerking met de Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland. Het gaat om onderzoek bij 4 mensen, die voorin in de taxi hebben meegereden.

Strikte protocollen

De Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland en de vervoersbedrijven volgen alle voorzorgmaatregelen van de rijksoverheid en de GGD op. De chauffeurs houden zich aan strikte protocollen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Reizen via collectief vervoer gaat op de meest veilige manier die nu mogelijk is.

Klanten niet meer voorin in de taxi

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Om het risico tot verspreiding nog kleiner te maken, is daarom besloten om klanten alleen nog achterin de taxi’s te laten plaatsnemen. Deze maatregel is onmiddellijk ingegaan. Daarnaast gelden nog steeds alle andere regels, zoals mondkapjes, afstand houden en niet reizen bij klachten.

Contact

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland via telefoonnummer (088) 235 80 50.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.