Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Overeenkomsten gesloten om volgende fase Claverveld te ontwikkelen

Gepubliceerd op 16 juli 2020
Luchtfoto met locatie fase 1 en fase 2
Luchtfoto met fase 1 en fase 2
Ondertekening overeenkomst
Ondertekening overeenkomst

Op 16 juli 2020 sloot burgemeester Van den Tillaar de koop- en ontwikkelovereenkomsten met AM Zeeland en Zeeland Wonen voor de realisatie van 64 grondgebonden woningen in Claverveld fase 2.
Claverveld, de nieuwe buitengewoon groene woonwijk van Vlissingen onderscheidt zich door haar bijzondere uitstraling, ruime opzet en woningen. Geïnspireerd zijn op de landelijke Walcherse architectuur.  

Verschillende woningtypes voor diverse doelgroepen

Claverveld fase 2 is het vervolg op het succes van de 1e fase van Claverveld, waar bewoners vanaf half 2020 de sleutel van hun nieuwe woning hebben gekregen.
AM Zeeland en Zeeland Wonen hebben het plan om in Claverveld fase 2 nog meer verschillende woningtypes op de markt te brengen. Hiermee wordt Claverveld aantrekkelijk voor onder meer gezinnen en vitale senioren, die houden van veel groen en ruimte. Gemeente Vlissingen zal 19 vrije bouwkavels aanbieden, waar kopers hun eigen droomwoning kan realiseren.

Verschillende omgevingen

In Claverveld fase 2 zijn woningen in verschillende omgevingen voorzien. Wonen in een gezellig hofje, aan een groene weide met uitzicht op het bos of langs een royale laan. Iedere woonomgeving heeft zijn eigen unieke woonkwaliteit. Hierbij staat het groene en ruime karakter van de wijk centraal!

Woonwensen

Om optimaal in te spelen op de wensen van de toekomstige bewoners voeren de gemeente, AM Zeeland en Zeeland Wonen nog een onderzoek uit naar de specifieke woonwensen van de belangstellenden in Claverveld fase 2. Deze woonwensen worden zoveel mogelijk meegenomen in de ontwerpen.

Realisatie vanaf 2021

We zijn gestart met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van Claverveld fase 2 en verwacht daar in september2020 mee te beginnen. De planologische procedure om realisatie van Claverveld fase 2 mogelijk te maken is eind juni gestart.
Bij voorspoedig verloop van beide processen, kunnen we (onder voorbehoud) in de 1e helft van 2021 beginnen met de realisatie van de woningen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de verkoopresultaten. Half september  tonen we de 1e beelden en start vervolgens de voorverkoop. Half november start de officiële verkoop.

Inschrijven

Schinkel de Weerd makelaardij en makelaar Faasse & Fermont gaan de woningen verkopen, de gemeente verkoopt de vrije bouwkavels. Belangstellenden kunnen als inschrijven op de website www.claverveld.nl.