Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg start 11 mei 2020 met aangepaste bezoekregeling

Gepubliceerd op 8 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei 2020 wordt een 1e stap gezet in een versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen. Doel van de versoepeling is om te zoeken naar de juiste balans tussen het voorkomen van besmetting met het coronavirus en alle aspecten met betrekking tot kwaliteit van leven.
Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg (WVO zorg) in Vlissingen doet mee aan de landelijke proef ‘verruiming van de bezoekregeling in coronatijd’. Dit is besloten in overleg met de andere Zeeuwse zorgorganisaties.

Proef aangepaste bezoekregeling

Minister de Jonge (VWS) maakte tijdens de persconferentie van 6 mei 2020 de verruiming van de bezoekregeling bekend. In iedere GGD-regio (25) begint één verpleeghuis met de aangepaste bezoekregeling. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet.

Ter Reede Koudekerkseweg

Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg voldoet aan de gestelde randvoorwaarden om deel te nemen.
Mevrouw A. Kallewaard, bestuurder WVO Zorg: "Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn en de wereld om je heen, dat is waar onze zorg voor staat. Ook in de tijd van deze coronacrisis. We vinden het dan ook fijn dat we nu samen met cliënten en familie van Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg een 1e stap kunnen zetten in het versoepelen van de bezoekregeling”.

Opdoen kennis en ervaring

Momenteel worden alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt. De veiligheid van bewoners en medewerkers is hierin leidend.
Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan uit onderzoek en op de 25 pilotlocaties, wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling op steeds meer verpleeghuislocaties toepassen.

Bron: persbericht GGD Zeeland.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.