Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wijziging in ophalen oud papier en extra afval vanaf 26 maart

Gepubliceerd op 9 april 2020
Ondergrondse afvalcontainers

We maken u graag attent op de volgende zaken.

Wijzigingen ophalen oud papier

Door de huidige situatie rondom het coronavirus stopt het huis aan huis ophalen van oud papier door de gemeente, verenigingen en de kerken. Wij vragen u om het oud papier zoveel mogelijk zelf op te sparen, zodat u dit later alsnog bij de vereniging of de kerk kunt aanleveren. U kunt het ook zelf wegbrengen naar de ondergrondse oud papier containers of de Milieustraat.
In de binnenstad haalt de gemeente nog wel het oud papier op. Dit in verband met de inzameling voor de ondernemers, want de  winkels worden continu bevoorraad. Ook proberen wij hierdoor zwerfafval te voorkomen.

Extra afval door voorjaarsschoonmaak

Als gemeente merken we dat veel mensen juist nu bezig zijn met de voorjaarsschoonmaak. Thuis flink opruimen en de tuin netjes aan kant maken. Begrijpelijk, maar het zorgt voor veel extra afval.
We zien dat de ondergrondse afvalcontainers eerder vol zijn en daardoor wordt er veel afval naast de containers gezet. Ook merken we dat het extra druk is bij de Milieustraat in Vlissingen.

Extra rondes

Team Stadsbeheer rijdt de komende tijd extra rondes langs de ondergrondse containers. We vragen u ook uw steentje bij te dragen en geen afval naast de containers te zetten.
Als de container vol is, kunt u tijdens kantoortijden bellen met 14 0118 of later terugkomen om uw afval in de container te doen. Zo houden we Vlissingen samen schoon!

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.