Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Verbod op recreatief nachtverblijf vanaf 30 maart 2020

Gepubliceerd op 27 maart 2020
Afbeelding met telkst: "Kijk bij vragen over het corona virus op de website van de Rijksoverheid"

Vanaf maandag 30 maart geldt er een verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland, zowel voor toeristen als voor Zeeuwen. Dit geldt voor recreatieparken, kampeerterreinen, minicampings, hotels, kamperen bij de boer, kamerverhuur, (Air)B&B’s, pensions, jachthavens, vakantiehuizen, tweede huizen, strandslaaphuisjes en camperplaatsen. Ook geldt er een verbod op het opbouwen van slaap- en strandhuisjes.

Dat is bepaald in een Zeeuwse noodverordening die op 27 maart werd vastgesteld. Er wordt ook actief gecontroleerd op dit verbod.

Maatregelen

Deze maatregelen zijn genomen om te zorgen dat het aantal mensen dat de komende periode (waaronder Pasen en de meivakantie) in Zeeland verblijft, wordt beperkt. Want op dit moment staat de hele zorgketen in Zeeland onder grote druk door het coronavirus. Dit betreft niet alleen de ziekenhuizen en de intensive care afdelingen, maar zeker ook de huisartsen en het ambulancevervoer.
Een toestroom van een groot aantal bezoekers betekent dat deze druk onverantwoord groot wordt. De maatregelen gelden tot anders wordt beslist.

Uitzonderingen

Voor een aantal situaties geldt een uitzondering. Zoals seizoenarbeiders of een tijdelijke bewoning (door persoonlijke omstandigheden) anders dan voor toeristisch of recreatief verblijf.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.