Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwillige burgeradviseurs Vlissingen ontvangen certificaat

Gepubliceerd op 29 oktober 2019
Vrijwillige burgeradviseurs

De gemeente Vlissingen is 6 gecertificeerde burgeradviseurs rijker. Op 25 oktober 2019 hebben zij de training Vrijwillig Burgeradviseur succesvol afgerond en hun certificaten in ontvangst genomen. Vanaf 1 januari 2020 gaan de Vrijwillige Burgeradviseurs aan de slag in onze gemeente.  

Wat doet een Vrijwillig Burgeradviseur?

Voor vragen op het gebied van zorg en welzijn krijgen mensen vaak hulp en ondersteuning binnen de eigen familie of vriendenkring. Maar soms ontbreekt een eigen netwerk. In dat geval kan de hulpvrager een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen. Een keukentafelgesprek voeren met een klantondersteuner is toch veel fijner om samen te doen, dan alleen.
De Vrijwillig Burgeradviseur helpt niet alleen op weg met vragen over zorg en welzijn, maar ook als die vragen gaan over inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie. Het op de hoogte zijn van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening hoort dan ook bij de rol van een Vrijwillig Burgeradviseur.

Hoe gaat een Vrijwillig Burgeradviseur te werk?

Een Vrijwillig Burgeradviseur maakt een afspraak om de vraag in kaart te brengen en de aanvrager op weg te helpen. Hiervoor gaat de adviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest men voor informeren, verwijzen of adviseren.  

Meer informatie

De coördinatie van de Vrijwillig Burgeradviseurs ligt bij het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Bij vragen kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Bereikbaar via telefoonnummer 14 0118 en e-mail vrijwilligerspunt@vlissingen.nl.