Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Aftrap Vlissingse Nollebos op 23 januari 2019

Gepubliceerd op 22 januari 2019
Nollebos
Nollebos

Op woensdag 23 januari 2019 bent u om 19.00 uur van harte welkom in de Lasloods. Wij vertellen u dan graag hoe we samen met u willen werken om een visie te schrijven voor het Nollebos. De kernkwaliteit van het Nollebos staat daarbij centraal. Dat wil zeggen: de groenstructuur. We gaan kijken hoe die verbeterd en aangevuld kan worden en welke functies daarin passen.  
In december 2017 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over het Nollebos. De raad heeft het college van B&W opdracht gegeven om een 'gedragen integraal streefbeeld' op te stellen voor het Nollebos/Westduinpark. Voor het gemak noemen we dat een visie, die we gaan opstellen samen met inwoners en allen die erbij betrokken (willen) zijn.  

Opdracht en hoe

Op 23 januari gaan we niet met u praten over wat iedereen wil in het Nollebos/Westduinpark. Of juist niet wil. We gaan u wél vertellen wat de OPDRACHT is van de gemeenteraad en HOE we die opdracht samen met u willen uitvoeren. We leggen uit hoe u kunt meedoen en hoe we tussentijds aan u vertellen welke voortgang we maken met het schrijven van de visie.  

Bouwen

De gemeenteraad heeft veel thema’s genoemd die in de visie moeten komen te staan, zoals landschap, cultuurhistorie, verbindingsroutes, natuurwaarden, sport en spel. Twee ondernemingen, de sauna en kanovijver, moeten mogelijkheden krijgen om toekomstbestendig te zijn. Dit betekent dat deze bedrijven de kans moeten krijgen om te (ver)bouwen binnen een aangegeven zoekgebied. De gemeenteraad heeft in 2017 ook besloten om daarvoor voorlopige kaders mee te geven. Deze voorlopige kaders werken we in de visie verder uit. Dit moet passen binnen de grenzen van de zoeklocaties. U kunt daarover meepraten bij het opstellen van de visie.  

Kennis en ideeën

Op 23 januari vragen we u of u wilt meedoen en leggen we uit hoe dat kan. Om een goede visie voor het Nollebos/Westduinpark te kunnen schrijven, hebben we uw kennis en ideeën nodig! Daarom vinden we het fijn om ook van u te horen wat uw bijdrage kan zijn. We zien u graag de 23e in de Lasloods!

Zie voor meer informatie de projectpagina.