Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Column wethouder Verhage, 5 december 2018

Gepubliceerd op 4 december 2018
Wethouder Els Verhage
Wethouder Els Verhage

In het zonnetje

Een vraag uit de vorige raadsperiode was de controle op gemaakte afspraken met de MTB-club over het MTB-pad in het Nollebos-/Westduingebied. Het pad ligt er in grote lijnen goed bij, blijkt na een rondgang. Prima onderhouden met schelpen, bruggetjes, matten en afremmers bij kruispunten. Hier en daar schortte het wel wat aan deze afremmers. Ook zagen wij vrijwilligers van dezelfde club die bezig waren met onderhoud in het bos. Fijn dat zij zich inzetten voor de club en ook voor een mooi en veilig bos.

Boei

Lang geleden stond er bij CineCity een gasboei. In opdracht van koningin Wilhelmina is de boei in 1906 in de Sardijngeul geplaatst. Na de uitbreiding bleek dat onderhoud hard nodig was. Dankzij een burgerinitiatief werd voldoende geld opgehaald voor de restauratie en is de boei teruggeplaatst. Zo blijkt maar weer dat dankzij de belangeloze inzet van onze inwoners er heel veel gerealiseerd kan worden in Vlissingen.

Vrijwilligers

Op 7 december hopen wij een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten bij de uitreiking van de Frans Naereboutprijs in de St. Jacobskerk. De vrijwilliger én de vrijwilligersorganisatie van het jaar staan symbool voor alle mensen die zich inzetten voor een ander. Kaarten kunt u bestellen via e-mail vrijwilligerspunt@vlissingen.nl.

Els Verhage,
wethouder gemeente Vlissingen

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.