Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Column wethouder de Jonge, 13 juni 2018

Gepubliceerd op 11 juni 2018
Wethouder John de Jonge
Wethouder John de Jonge

Morgenstond

Deze werkdag start met een vroege afspraak in Middelburg. Ik haal mijn fiets uit de schuur en geniet van de junizon. Achter CCXL zoef ik de Kenau Hasselaarstraat af. Eerst even goed opletten bij de oversteek van de Spuikomweg. Het fietspad is immers tijdelijk verlegd voor de nieuwbouw van Sea and City.
Coosje Busken en Aagje Deken groeten mij onderweg naar de De Willem Ruysstraat. Ook hier is het oppassen. De aannemer is namelijk begonnen met het bouwrijp maken van het project Ketelmakerij aan de Dokhaven.  

Achter de Machinefabriek staan zoals gebruikelijk honderden auto’s geparkeerd van medewerkers van het hoofdkantoor van Damen. Ik houd mijn trappers even stil bij het zebrapad om een aantal van hen te laten oversteken. In mijn gedachten wens ik hen succes met het binnenhalen van hopelijk veel nieuwe marineorders voor Vlissingen.
Achter de Timmerfabriek liggen de megajachten te glinsteren in het zonlicht. Ik steek de Koningsweg over en zie rechts de prachtig gerestaureerde Lasloods aan de overkant van het Kanaal. Links rijden kiepwagens af en aan voor het bouwrijp maken van het noordelijk deel van het Scheldekwartier.  

Op het Jaagpad wordt mijn oog getrokken door het silhouet van de Lange Jan en geniet ik verder van de morgenstond.

John de Jonge,
wethouder gemeente Vlissingen  

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.