Parkeervergunning (maand- of jaarvergunning)

Direct aanvragenAfspraak maken

In de binnenstad van Vlissingen zijn gebieden waar betaald parkeren geldt of waar u een parkeervergunning nodig hebt om te kunnen parkeren. 
Met de maand- en jaarvergunningen kunt u in het gehele gebied parkeren met uitzondering van de 'kort parkeren' plaatsen.

Voorwaarden om een maand- of jaarvergunning te krijgen

 • Elk bedrijf of persoon mag een parkeervergunning voor 1 of meer maanden aanvragen. Dat kan wanneer u voor een langere periode binnen een betaald parkeren- en/of vergunninghoudersgebied wilt parkeren, zonder dat u op dat adres ingeschreven staat.
  Bijvoorbeeld als u een recreatiewoning huurt of een bepaalde tijd in een hotel of pension verblijft;
 • U hebt een parkeervergunning nodig voor het uitvoeren van schilder-, installatie- of bouwwerkzaamheden. Hierbij maakt u gebruik van uw bedrijfsauto.
  Als uw bedrijf niet gevestigd is binnen het vergunninghoudersgebied, dan vraagt u een parkeervergunning wegens werkzaamheden aan tegen een voordeliger tarief. 

Geen verbonden voorwaarden aan de vergunning

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de vergunning. Elk bedrijf of persoon die aan de regels voldoet, komt in aanmerking voor de vergunning.
Een uitzondering geldt voor een parkeervergunning voor 1 jaar wegens werkzaamheden.

Aanvragen

Een maand- of jaarvergunning aanvragen

U vraagt de parkeervergunning digitaal aan met DigiD of e-herkenning via de knop 'Direct aanvragen'. U logt hiermee in op het klantenportal. Als u als bedrijf niet in bezit bent van e-herkenning vraagt u om een eenmalige resetcode. Na activering logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

 • De vergunning staat op kenteken;
 • U kunt per vergunning 10 kentekens laten registreren;
 • Het kenteken waarmee u parkeert, activeert u via het bezoekersportal. Hiervoor ontvangt u een meldnummer en pincode;
 • U kunt parkeren vanaf de ingangsdatum;
 • U betaalt met iDEAL.

Lukt het niet om de vergunning digitaal aan te vragen, dan kunt u een afspraak maken voor bezoek aan de balie van het stadhuis. Een afspraak hiervoor maakt u via de knop 'Afspraak maken'. Zie voor adresgegevens en openingstijden de contactpagina.

Bijzonderheden

Het parkeergebied van de parkeervergunning

Met een maand- of jaarparkeervergunning mag u binnen het gehele vergunninghoudersgebied parkeren. Op zowel de betaald parkeerplaatsen als de belanghebbendenparkeerplaatsen. 
Een uitzondering hierop zijn de zogenaamde ‘kort parkeerplaatsen’. Deze plaatsen zijn aangegeven met een speciaal onderbord waarop de beperkte parkeertijd is aangegeven.

Aanmelden of wijzigen kenteken op parkeervergunning

Het wijzigen van een kenteken op uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’ waarmee u in het klantenportal komt. Hierin kunt u het nieuwe kenteken toevoegen of een kenteken wijzigen. 
Wanneer u maar 1 kenteken gebruikt, hoeft u verder niets te doen en wordt het nieuwe kenteken geactiveerd.

Activeren kenteken op parkeervergunning

Er kan maar 1 kenteken actief zijn op de parkeervergunning. Wanneer u 2 of meer kentekens op uw vergunning registreert, ontvangt u via e-mail een meldnummer en een pincode. Hiermee krijgt u toegang tot het bezoekersportal.
In het bezoekersportal activeert u vervolgens het kenteken waar u gebruik van maakt.

Parkeervergunning opzeggen

Het opzeggen van uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’ waarmee u in het klantenportal komt. U zoekt de betreffende parkeervergunning op. Vervolgens geeft u aan dat u de parkeervergunning wilt intrekken.
U krijgt een terugbetaling over de hele maanden waarvoor uw vergunning nog geldig is.

Kosten

Kosten maand- en jaarvergunning

 • € 81,- per maand (hele gebied);
 • € 972,- per jaar (hele gebied);
 • € 576,- per jaar (vergunning voor aangewezen bedrijven die buiten het vergunninghoudersgebied gevestigd, maar deze nodig hebben voor werkzaamheden).

Heeft deze informatie u geholpen?