Vlissingen kent 3 zones waar vergunninghouders mogen parkeren: zone A, B of C. Op uw parkeervergunning staat welke zone voor u van toepassing is.
De vergunning is geldig van 9.00 tot 19.00 uur. Voor zone B (gebied achter de Boulevard) geldt een afwijkende tijd van 9.00 tot 21.00 uur.

Parkeerzones op de kaart

Als bijlage bij deze pagina vindt u 3 kaarten van de gemeente Vlissingen. Dit zijn de 3 parkeerzones, met per zone de straten waar u mag parkeren, bijzonderheden van de parkeervergunning en algemene voorwaarden.

Zomerperiode (1 april tot en met 31 oktober)

  • Op maandag tot en met zondag geldt vergunningparkeren van 9.00 tot 19.00 uur;
  • Op enkele plaatsen in Vlissingen geldt vergunningparkeren tot 21.00 uur. Bijvoorbeeld rondom het Bellamypark, Spuistraat en Boulevard de Ruijter. Let u ter plaatse altijd op de borden, deze zijn leidend.

Winterperiode (1 november tot en met 31 maart)

  • Op maandag tot en met zaterdag geldt vergunningparkeren van 9.00-19.00 uur;
  • Op enkele plaatsen in Vlissingen geldt vergunningparkeren tot 21.00 uur. Bijvoorbeeld rondom het Bellamypark, Spuistraat en Boulevard de Ruijter. Let u ter plaatse altijd op de borden, deze zijn leidend.

Parkeervergunning aanvragen

U komt in aanmerking voor een parkeervergunning, als u op het adres waarvoor de vergunning is aangevraagd staat ingeschreven in het bevolkingsregister. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd, moet op uw naam staan. Per huishouden worden maximaal 2 vergunningen verstrekt.
Als u een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats heeft, moet u nog steeds een parkeervergunning aanvragen voor het parkeren in een vergunninghouderszone.

Uitwijklocaties

U mag de vergunning niet gebruiken op parkeerplaatsen waar moet worden betaald, tenzij dit bij de uitleg staat aangegeven. Ook kan er een 'uitwijklocatie' op uw vergunning staan. Let op: u mag alleen op een uitwijklocatie parkeren als deze locatie nadrukkelijk op uw vergunning staat vermeld bij 'uitwijklocatie'. 
Daarnaast zijn er per zone ook plaatsen waar u ook mag parkeren op betaald parkeren plekken. Dit staat apart aangegeven op de kaartjes.

Tijdelijke auto

Heeft u tijdelijk een andere auto omdat bijvoorbeeld uw eigen auto wordt gerepareerd, u een andere auto heeft gekocht of u wilt uw parkeervergunning opzeggen, dan kunt u dit via het klantenportal zelf regelen. U logt in op het klantenportal en kiest achter de parkeervergunning voor de optie ‘wijzigen’. Afhankelijk van welke wijziging u wilt doen, maakt u daar uw keuze.
Nadat u alle stappen heeft doorlopen, is uw parkeerproduct gewijzigd. Voor u gemakkelijk en voordelig, omdat hier geen kosten aan verbonden zijn.

Geldigheid

Een tijdelijke kentekenwijziging omdat de huidige auto in reparatie is, geldt voor maximaal 2 weken. Het vervangende kenteken moet op naam van het garagebedrijf staan. Ook het aanvragen en activeren van een tijdelijk kenteken kunt u in het klantenportal zelf regelen.
Na deze 2 weken (of eerder als u uw eigen voertuig eerder terug heeft) activeert u het kenteken van uw eigen voertuig.

Vragen?

Heeft u nog vragen hebben over uw parkeervergunning, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken van de gemeente via telefoonnummer14 0118.

Heeft deze informatie u geholpen?