Vlissingen kent 4 zones waar vergunninghouders mogen parkeren: zone A, B, C of D. Op uw parkeervergunning staat welke zone voor u van toepassing is.

Parkeerzones op de kaart

Als bijlage bij deze pagina vindt u 4 kaarten van de gemeente Vlissingen. Dit zijn de 4 parkeerzones, met per zone de straten waar u mag parkeren, bijzonderheden van de parkeervergunning en algemene voorwaarden.

Parkeervergunning aanvragen

U komt in aanmerking voor een parkeervergunning, als u op het adres waarvoor de vergunning is aangevraagd staat ingeschreven in het bevolkingsregister. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs. 

  • Het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd, moet op uw naam staan;
  • Per huishouden worden maximaal 2 vergunningen verstrekt;
  • Als u een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats heeft, moet u nog steeds een parkeervergunning aanvragen voor het parkeren in een vergunninghouderszone.

Uitwijklocaties

U mag de vergunning niet gebruiken op parkeerplaatsen waar moet worden betaald, tenzij dit bij de uitleg op de vergunning duidelijk staat aangegeven. 
Ook kan er een 'uitwijklocatie' op uw vergunning staan, waar u mag parkeren buiten uw eigen parkeerzone. 

Tijdelijke auto

Heeft u tijdelijk een andere auto omdat bijvoorbeeld uw eigen auto wordt gerepareerd, u een andere auto heeft gekocht of u wilt uw parkeervergunning opzeggen, dan kunt u dit via het klantenportal zelf regelen. 

  • U logt in op het klantenportal en kiest achter de parkeervergunning voor de optie ‘wijzigen’. Afhankelijk van welke wijziging u wilt doen, maakt u daar uw keuze;
  • Nadat u alle stappen heeft doorlopen, is uw parkeerproduct gewijzigd. Voor u gemakkelijk en voordelig, omdat hier geen kosten aan verbonden zijn.

Geldigheid

  • Een tijdelijke kentekenwijziging (bijvoorbeeld omdat uw auto in reparatie is), geldt voor maximaal 2 weken;
  • Het vervangende kenteken moet op naam van het garagebedrijf staan;
  • Ook het aanvragen en activeren van een tijdelijk kenteken, kunt u in het klantenportal zelf regelen;
  • Na deze 2 weken (of eerder als u uw eigen voertuig eerder terug heeft) activeert u het kenteken van uw eigen voertuig.

Vragen?

Heeft u nog vragen hebben over uw parkeervergunning? Neem dan contact op met de afdeling Publiekszaken van de gemeente via telefoonnummer14 0118.

Heeft deze informatie u geholpen?