Parkeervergunning (dag- of weekvergunning)

Direct aanvragenAfspraak maken

In de binnenstad van Vlissingen zijn gebieden waar betaald parkeren geldt of waar u een parkeervergunning nodig hebt om te kunnen parkeren. Bewoners of bedrijven in dit gebied kunnen een dag- of weekvergunning aanvragen. Hiermee parkeert u op een plaats binnen de zone van het opgegeven adres.
De plaatsen waar u mag parkeren komen overeen met de plaatsen waar de belanghebbenden mogen parkeren. Het overzicht per zone en de voorwaarden en bepaling vindt u op de pagina Vergunninghouders.

Voorwaarden om een dag- of weekvergunning te krijgen

 • Als u als burger, bedrijf of instelling tijdelijk in een betaald parkeren- en/of vergunninghoudersgebied moet werken of verblijven kunt u een dag- of weekvergunning aanvragen. 
  Bijvoorbeeld als u aannemer bent die met een bepaald bouwproject bezig is en de auto dichtbij nodig heeft, omdat daar materialen en gereedschappen in liggen;
 • Als u tijdelijk binnen een betaald parkeren- en/of vergunninghoudersgebied woont, zonder dat u op dat adres ingeschreven staat.
  Bijvoorbeeld als u een recreatiewoning huurt of een bepaalde tijd in een hotel of pension verblijft.

Aanvragen

Dag- of weekvergunning aanvragen

U vraagt de parkeervergunning digitaal aan met DigiD of e-herkenning via de knop 'Direct aanvragen'. U logt hiermee in op het klantenportal. Als u als bedrijf niet in bezit bent van e-herkenning vraagt u om een eenmalige resetcode. Na activering logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

 • De vergunning staat op kenteken;
 • U maakt een keuze voor de duur van de vergunning;
 • U kunt parkeren vanaf de ingangsdatum;
 • U betaalt met iDEAL.

Lukt het niet om de vergunning digitaal aan te vragen, dan kunt u een afspraak maken voor bezoek aan de balie van het stadhuis. Een afspraak hiervoor maakt u via de knop 'Afspraak maken'. Zie voor adresgegevens en openingstijden de contactpagina.

Kosten

Kosten dag- of weekvergunning

 • € 9,60 per dag of dagdeel;
 • € 39,- per week.

Heeft deze informatie u geholpen?