Parkeervergunning bewoners

Direct aanvragenAfspraak maken

In de binnenstad van Vlissingen zijn gebieden waar betaald parkeren geldt of waar u een parkeervergunning nodig hebt om te kunnen parkeren. Bewoners of bedrijven in dit gebied kunnen een belanghebbendenvergunning aanvragen.

Belanghebbendenvergunning voor bewoners

 • Bewoners die in het vergunninghoudersgebied wonen, kunnen een belanghebbendenvergunning aanvragen. Deze vergunning is geldig op plaatsen voor vergunninghouders.
  Afhankelijk van het gebied waar u woont, is het in sommige gevallen mogelijk om uit te wijken naar aangewezen betaalde parkeerplaatsen;
 • Als bewoner kunt u per woning maximaal 2 vergunningen aanvragen;
 • Per vergunning kunt u 2 kentekens registreren.

Voorwaarden om een parkeervergunning te krijgen 

 • U staat ingeschreven op een adres binnen het vergunninghoudersgebied;
 • U bent eigenaar of houder van het voertuig. Het kenteken of het leasecontract van de auto staat op uw naam geregistreerd of u beschikt permanent over een bedrijfsauto.

Parkeerzones

Vlissingen kent 3 parkeerzones.

Bezoekersregeling 

Als bewoner kunt u voor bezoek gebruik maken van de bezoekersregeling.

Tijdelijke parkeervergunning voor vervangende auto

Heeft u tijdelijk een andere auto omdat bijvoorbeeld uw eigen auto wordt gerepareerd, u een andere auto heeft gekocht of u wilt uw parkeervergunning opzeggen, dan kunt u dit via het klantenportal zelf regelen. U logt in op het klantenportal en kiest achter de parkeervergunning voor de optie ‘wijzigen’. Afhankelijk van welke wijziging u wilt doen, maakt u daar uw keuze.
Nadat u alle stappen heeft doorlopen, is uw parkeerproduct gewijzigd. Voor u gemakkelijk en voordelig, omdat hier geen kosten aan verbonden zijn.

Geldigheid

Een tijdelijke kentekenwijziging omdat de huidige auto in reparatie is, geldt voor maximaal 2 weken. Het vervangende kenteken moet op naam van het garagebedrijf staan. Ook het aanvragen en activeren van een tijdelijk kenteken kunt u in het klantenportal zelf regelen. Na deze 2 weken (of eerder als u uw eigen voertuig eerder terug heeft), activeert u het kenteken van uw eigen voertuig.

Aanvragen

Een belanghebbendenvergunning aanvragen

U vraagt de parkeervergunning digitaal aan met DigiD via de knop ‘Direct aanvragen’. U logt hiermee in op het klantenportal.

 • De vergunning staat op kenteken;
 • U kunt per vergunning 2 kentekens laten registreren;
 • Het kenteken waarmee u parkeert, activeert u via het bezoekersportal. Hiervoor ontvangt u een meldnummer en pincode;
 • U kunt parkeren vanaf de ingangsdatum;
 • U betaalt met iDEAL.

Bewijsstukken

Het kan zijn dat u bewijsstukken moet toevoegen om aan te tonen dat u recht hebt op een parkeervergunning. In dit geval beoordelen we eerst de aanvraag voordat u kunt betalen en de parkeervergunning geldig is.
Lukt het niet om de vergunning digitaal aan te vragen, dan kunt u een afspraak maken voor bezoek aan de balie van het stadhuis. Een afspraak hiervoor maakt u via de knop 'Afspraak maken'. Zie voor adresgegevens en openingstijden de contactpagina.

Bijzonderheden

Parkeervergunning voor eigenaar van vakantiewoning

Als eigenaar van een geregistreerde vakantiewoning (met een onttrekkingsvergunning) heeft u een vergunning nodig om te kunnen parkeren binnen het vergunninghoudersgebied. U krijgt 1 vergunning met 1 of 2 kentekens.

Het parkeergebied van de parkeervergunning

Afhankelijk van de straat waar u woont, wordt bepaald waar u mag parkeren. Wanneer u de parkeervergunning aanvraagt, krijgt u te zien in welke zone de vergunning geldig is. Het overzicht per zone en de voorwaarden en bepaling vindt u op de pagina Vergunninghouders.

Aanmelden of wijzigen kenteken op parkeervergunning

Het wijzigen van een kenteken op uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’, waarmee u in het klantenportal komt.
Hierin kunt u het nieuwe kenteken toevoegen of een kenteken wijzigen. Wanneer u maar 1 kenteken gebruikt, hoeft u verder niets te doen en wordt het nieuwe kenteken geactiveerd.

Activeren kenteken op parkeervergunning

Er kan maar 1 kenteken actief zijn op de parkeervergunning. Wanneer u 2 kentekens op uw vergunning hebt geregistreerd, ontvangt u via e-mail een meldnummer en een pincode. Hiermee krijgt u toegang tot het bezoekersportal. In het bezoekersportal activeert u vervolgens het kenteken waar u gebruik van maakt.

Parkeervergunning opzeggen

Het opzeggen van uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’ waarmee u in het klantenportal komt.
U zoekt de betreffende parkeervergunning op en geeft aan dat u de parkeervergunning in wil trekken. U krijgt een terugbetaling over de hele maanden waarvoor uw vergunning nog geldig is.

Kosten

Kosten belanghebbendenvergunning

 • € 62,40 per jaar voor een vergunning.

Heeft deze informatie u geholpen?