Parkeervergunning bedrijven, binnen vergunninghoudersgebied

Direct aanvragenAfspraak maken

In de binnenstad van Vlissingen zijn gebieden waar betaald parkeren geldt of waar u een parkeervergunning nodig hebt om te kunnen parkeren. Bewoners of bedrijven in dit gebied kunnen een parkeervergunning aanvragen.
U komt in aanmerking voor een vergunning, als uw bedrijf gevestigd is in het vergunninghoudersgebied en daar volgens de registers van de Kamer van Koophandel ingeschreven staat.

Parkeervergunningen voor bedrijven

 • Belanghebbendenvergunning: hiermee kunt u parkeren op parkeerplaatsen voor vergunninghouders.
  Afhankelijk van het gebied waar het bedrijf gevestigd is, kunt u in sommige gevallen ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen;
 • Woon-werk vergunning: deze vergunning kunt u aanvragen voor werknemers.
  Met deze vergunning is parkeren mogelijk op een aangewezen plaats door de gemeente;
 • Voor het parkeren in het gehele vergunninghoudersgebied kunt u een parkeervergunning voor 1 of meerdere maanden kiezen (tot maximaal 1 jaar).
  Met deze vergunning kunt u parkeren op zowel de plaatsen voor vergunninghouders als de betaalde parkeerplaatsen;
 • Bedrijven die regelmatig werkzaamheden uitvoeren binnen het vergunninghoudersgebied (bijvoorbeeld aannemers en schilderbedrijven), kunnen voor de uitvoering van deze werkzaamheden een parkeervergunning voor 1 jaar aanvragen.
  Deze vergunning heeft een aangepast tarief. Het bedrijf moet dan wel buiten het vergunninghoudersgebied gevestigd zijn.

Bijzonderheden

Het parkeergebied van de parkeervergunning

Afhankelijk van de straat waar uw bedrijf gevestigd is, wordt bepaald waar u mag parkeren. Wanneer u de parkeervergunning aanvraagt, krijgt u te zien in welke zone de vergunning geldig is. 
Het overzicht per zone en de voorwaarden en bepaling vindt u op de pagina Vergunninghouders.

Aanmelden of wijzigen kenteken op parkeervergunning

Het wijzigen van een kenteken op uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’ waarmee u in het klantenportal komt. Hierin kunt u het nieuwe kenteken toevoegen of een kenteken wijzigen. 
Wanneer u maar 1 kenteken gebruikt, hoeft u verder niets te doen en wordt het nieuwe kenteken geactiveerd.

Activeren kenteken op parkeervergunning

Er kan maar 1 kenteken actief zijn op de parkeervergunning. Wanneer u 2 of meer kentekens op uw vergunning registreert, ontvangt u via e-mail een meldnummer en een pincode. Hiermee krijgt u toegang tot het bezoekersportal. In het bezoekersportal activeert u vervolgens het kenteken waar u gebruik van maakt.

Parkeervergunning opzeggen

Het opzeggen van uw vergunning doet u door in te loggen via de knop ‘Direct aanvragen’ waarmee u in het klantenportal komt. U zoekt de betreffende parkeervergunning op. Vervolgens geeft u aan dat u de parkeervergunning wilt intrekken.
U krijgt een terugbetaling over de hele maanden waarvoor uw vergunning nog geldig is.

Aanvragen

U vraagt de parkeervergunning digitaal aan met e-herkenning via de knop 'Direct aanvragen'. U logt hiermee in op het klantenportal. Bent u niet in bezit van e-herkenning, dan kunt u vragen om een eenmalige resetcode.
Na activering logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord.

 • De vergunning staat op kenteken;
 • U kunt per vergunning 10 kentekens laten registreren;
 • Het kenteken waarmee u parkeert, activeert u via het bezoekersportal. Hiervoor ontvangt u een meldnummer en pincode;
 • U kunt parkeren vanaf de ingangsdatum;
 • U betaalt met iDEAL.

Bewijsstukken

Het kan zijn dat u bewijsstukken moet toevoegen om aan te tonen dat u recht hebt op een parkeervergunning. In dit geval beoordelen we eerst de aanvraag voordat u kunt betalen en de parkeervergunning geldig is.
Lukt het niet om de vergunning digitaal aan te vragen, dan kunt u een afspraak maken voor bezoek aan de balie van het stadhuis. Een afspraak hiervoor maakt u via de knop 'Afspraak maken'. Zie voor adresgegevens en openingstijden de contactpagina.

Kosten

Kosten parkeervergunningen

 • € 62,40 per jaar voor een belanghebbendenvergunning;
 • € 158,40 per jaar voor een woon-werkvergunning;
 • € 81,- per maand voor parkeren in het hele gebied. Dit is inclusief de betaalde parkeerplaatsen en met uitzondering van de 'kort parkeren' plaatsen;
 • € 972,- per jaar voor parkeren in het hele gebied. Dit is inclusief de betaalde parkeerplaatsen en met uitzondering van de 'kort parkeren' plaatsen.

Heeft deze informatie u geholpen?