Ongediertebestrijding

Als ratten of muizen eenmaal in uw huis zijn binnengedrongen, is het niet eenvoudig om van ze af te komen. Voor de bestrijding van ratten en muizen is de gemeente Vlissingen verantwoordelijk. Wij werken samen met een externe partij, die gespecialiseerd is in het bestrijden van ratten en muizen.

Neem direct contact op

Wij helpen u graag. Wacht niet te lang, neem direct contact met ons op via telefoonnummer 14 0118. U kunt ook een melding doen op de website of via Mijn Gemeente App. Nadat u een melding heeft gemaakt, neemt de externe partij contact met u op om het vervolgtraject te doorlopen.
Houdt u rekening met de volgende punten: 

  • Wanneer u overlast heeft van vogels (zoals meeuwen, duiven, ganzen, spreeuwen en dergelijke), kan de gemeente niet in actie komen. Dit heeft te maken met ons dierenwelzijnsbeleid;
  • Wanneer u last heeft van een bijen-/wespenplaag die zich op uw eigen terrein bevindt, kan de gemeente niet in actie komen. Als de bijen-/wespenplaag zich in de openbare ruimte bevindt, ontvangen wij graag een melding van u;
  • Wanneer het ongedierte zich op een bedrijventerrein bevindt, dan is het betreffende bedrijf daar zelf verantwoordelijk voor.

Als één van de bovenstaande punten zich voordoet, kunt u zelf contact opnemen met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Heeft deze informatie u geholpen?