Nieuwsupdate 7 december 2023

Vanwege de weersvoorspellingen voor de dagen 8, 9 en 10 december (niet gunstig vanwege geen zon, een hoge luchtvochtigheid en kans op veel regen), schuift Rijkswaterstaat de werkzaamheden van 8 tot en met 10 december door naar 16, 17 en 18 december. 
De werkzaamheden starten zaterdagavond 16 september om 21.00 uur en eindigen op maandagochtend 18 december 5.00 uur.

Nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden is het mogelijk voor nood- en hulpdiensten om na en op aanmelding vanuit de meldkamer van Verkeerscentrale Helmond, het werkvak met gepaste snelheid te passeren.

 • Met uitzondering van zondag 17 december tussen 7.00 uur en 15.00 uur.  De A58 wordt in de tussenliggende uren rijbaanbreed geasfalteerd, het is dan niet mogelijk om gebruik te maken van A58 (links) tussen Vlissingen en Ritthem.


- Oorspronkelijk bericht - 

Rijkswaterstaat voert asfalteringwerkzaamheden uit op de A58, tussen Vlissingen en Ritthem. Ook worden op verschillende plaatsen langs de A58 bermen afgegraven voor de verkeersveiligheid.
Tijdens de afsluiting vervangt Rijkswaterstaat rijbaanbreed het asfalt tussen Vlissingen en Ritthem. Over een lengte van 1,25 kilometer komt nieuw asfalt op rijstrook 1, rijstrook 2 en de vluchtstrook.

Bijzonderheden

 • De werkzaamheden vinden plaats van 5 tot en met 15 december 2023;
 • Tijdens de werkzaamheden is de A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden op verschillende momenten en in verschillende rijrichtingen afgesloten voor verkeer;
 • Verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven;
 • De werkzaamheden zijn verdeeld over 4 fasen: één weekendafsluiting en meerdere nachtafsluitingen. De beschikbaarheid van de A58 verschilt per fase. Ook de omleidingsroutes verschillen per fase;
 • Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de gele borden langs de weg te volgen voor de juiste omleidingsroute. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten.

Fasen werkzaamheden

 • Dinsdagavond 5 december, woensdagavond 6 en donderdagavond 7 december is de A58 afgesloten tussen Vlissingen en Ritthem in de rijrichting Bergen op Zoom, dagelijks van 21.00 tot 5.00 uur.
  De omleidingsroute loopt via de zuidelijke parallelweg (Marie Curieweg);
 • Vanaf vrijdag 8 december 21.00 uur tot zondagochtend 10 december 5.00 uur is de A58 afgesloten tussen Vlissingen en Ritthem in de rijrichting Bergen op Zoom.
  Verkeer wordt tijdens deze weekendafsluiting omgeleid via Middelburg en de Marie Curieweg;
 • Maandagavond 11 december en dinsdagavond 12 december is de A58 afgesloten tussen Arnemuiden en Nieuw en Sint Joosland, vanaf 21.00 tot 5.00 uur.
  Verkeer wordt vanaf knooppunt Stelleplas omgeleid over de N62 en de N254 naar Vlissingen;
 • Woensdagavond 13, donderdag 14 en vrijdagavond 15 december is de A58 afgesloten in tegengestelde richting, tussen Nieuw en Sint Joosland en Arnemuiden. Dit is vanaf 21.00 tot 5.00 uur.
  Verkeer wordt omgeleid over de N254 en de N62 naar knooppunt Stelleplas op de A58.

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Berm

Op ditzelfde traject en langs de A58 tussen Arnemuiden en Nieuw en Sint Joosland graaft Rijkswaterstaat een deel van de bermen af. Afgegraven bermen zorgen ervoor dat regenwater weg kan vloeien en niet op het wegdek blijft liggen.