In Vlissingen is altijd iets te beleven, voor jong en oud, zowel binnen als buiten! Een dagje strand of bos, flaneren over de boulevard, winkelen in de binnenstad, een fraaie stadswandeling maken langs bijzondere plekjes in Vlissingen, monumenten bekijken, een attractie of museum bezoeken, een ritje met de Zonnetrein, een 'filmpje pakken' in bioscoop CineCity,  een tochtje maken met de Westerschelde Ferry of ontspannen in het zwembad Vrijburgbad.
Enkele in het oog springende attracties:

Binnenspeeltuin Ballorig

Een uniek speelcircus voor de allerkleinste tot de wat oudere kinderen. Met gescheiden speelpistes, die voor beide leeftijdscategorieën voldoende uitdaging en speelplezier bieden. Van glijbanen, reuzen-lego en ballenbakken tot luchtkussens, een klim- en klauterparcours en een kinderbios. Ook in de buitenpiste van 600 m2 is er vermaak voor jong en oud.

Reptielenzoo Iguana

In de geheel overdekte reptielenzoo Iguana worden ruim 500 reptielen en amfibieën en geleedpotigen van over heel de wereld opgevangen. Deze dieren worden door zowel overheden als particulieren aangebracht en in Iguana opgevangen. U treft hier onder andere salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schilpadden en vogelspinnen.

Zeeuws maritiem muZEEum

Het zoveel mogelijk in oude stijl gerestaureerde Lampsinshuis uit 1641 vormt het hart van het muZEEum. Vanaf het dakbalkon en het 17e eeuwse uitkijktorentje heeft u uitzicht over de Westerschelde. Via een aantal thema's wordt de rijke maritieme geschiedenis van Vlissingen gepresenteerd. Het museum is interactief en daardoor ook zeker voor kinderen interessant!

Museumschip Mercuur

Museumschip Mercuur herinnert als voormalig marineschip aan de lange scheepsbouwtraditie in het Scheldekwartier. Aan boord van het voormalige torpedowerkschip stappen bezoekers in de wereld van de marine in de jaren '50. Voor kinderen zijn er allerlei gratis activiteiten.

Zonnetrein

De Vlissingse Zonnetrein neemt u vanaf 'De Punt' (tegenover het station) mee door de binnenstad, over de boulevard en langs verschillende attracties en bijzondere plekjes. De rondrit van 1 uur is een unieke ervaring! Deze rondrit kunt u combineren met een fraaie stadswandeling. 

Stadswandeling

Wandeling met gids

Beleef Vlissingen tijdens een wandeling met gids door de mooie straatjes, hofjes en pleinen. Een mix van oude koopmanshuizen en moderne architectuur. Luister naar de stoere verhalen over heden en verleden. U kunt de wandeling combineren met een rit in de Zonnetrein. Nieuw is de wandeling 'De Opstand van Vlissingen 1572'.
U kunt ook de bijgevoegde wandelkaart raadplegen, die u langs leuke plekjes in en om de Vlissingse binnenstad brengt. 

Bezienswaardigheden

Naast verschillende attracties kent Vlissingen ook vele mooie plekjes, monumenten en bezienswaardigheden. Zo staat het beeld van de Vlissingse zeeheld Michiel de Ruyter trots op de kop van de boulevard. Pal onder het beeld bevinden zich de Kazematten, een onderdeel van het vestingswerk 'Het Keizersbolwerk'. Op de glooiing van de boulevard vindt u de langste bank van Europa tussen de Gevangentoren en het beeld van mensenredder Frans Naerebout. Een stukje verder op de Nolledijk staat een windorgel, dat bestaat uit 20 grote bamboebuizen.  
Bij de Oranjemolen op de dijk vindt u het herdenkingsgebied Uncle Beach. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er hard gevochten in de stad en op de Westerschelde. In dit gebied wordt het verhaal verteld van de burgerbevolking, bezetting en bevrijding van Vlissingen. 

Scheldekwartier

Vanaf Uncle Beach is het maar een klein stukje lopen naar het Scheldekwartier. Hier treft u naast fraaie voorbeelden van industrieel erfgoed ook een aantal sfeerbepalende maritieme elementen aan.
De Timmerfabriek, de Machinefabriek, het fraai gerestaureerde Dok van Perry (oudste droogdok van Nederland en één van de oudste van West-Europa), Museumschip MercuurMuseum Scheldewerf Vlissingen en de Torenkraan (door Vlissingers vaak 'de Scheldekraan' genoemd) zijn voorbeelden van het historische maritieme karakter van Vlissingen. De Scheldekraan is een van de belangrijkste symbolen van de maritieme geschiedenis van Vlissingen.
Zie voor meer informatie de pagina Erfgoed op de website van het Scheldekwartier.

Oost-Souburg en Ritthem

In Oost-Souburg is een bezoek aan de Karolingse ringwalburg en Molen de Pere zeker een aanrader. In Ritthem kunt u ongestoord wandelen in het natuurgebied Rammekenshoek, waar u een kijkje kunt nemen in het oudste zeefort van West-Europa Fort Rammekens. Vanuit Ritthem kunt u wandelend of fietsend over de dijk weer terug naar Vlissingen.

Vlissingen in beeld

Even proeven wat Vlissingen zo uniek maakt? Beleef Vlissingen in foto's en laat u verrassen!