Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwilligerspunt Vlissingen

Over ons

Bij Vrijwilligerspunt Vlissingen werken experts in vrijwilligerswerk. Wij zijn spin in het web, adviseur en uitzendbureau in één. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk en denken graag met u mee over verschillende thema's binnen ons vakgebied.
Meer over ons ...

Alternatief voor jaarlijkse Vrijwilligersmarkt

De jaarlijkse Vrijwilligersmarkt waar studenten én reguliere bezoekers kennis kunnen maken met vrijwilligersorganisaties en vacatures, kan dit jaar helaas niet plaatsvinden door de coronamaatregelen.
HZ University of Applied Sciences, Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg) en het Vrijwilligerspunt Vlissingen hebben de wensen en ideeën voor een passend alternatief geïnventariseerd bij vrijwilligersorganisaties.

Onmisbaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zonder de inzet van vrijwilligers komt er in Nederland veel minder tot stand. Als vrijwilliger draagt u er bijvoorbeeld aan bij dat ouderen bezoek krijgen, de speeltuin open is, kinderactiviteiten en muziekfestivals georganiseerd worden en ga zo maar door. Enkele voorbeelden:

  • Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) heeft een filmpje gemaakt, waarin u ziet wat u als vrijwilliger kunt betekenen en wie u daar blij mee maakt;
  • Stichting Speelstad heeft een filmpje gemaakt, waarin ze aangeven op zoek zijn naar enthousiaste medewerkers.
  • Het Maatjesproject van Humanitas vertelt in een filmpje hoe leuk het is om een maatje te zijn en dat er echt een behoefte is aan maatjes;
  • Museum Veere laat in een filmpje zien wat er allemaal in het museum gebeurd en op welke gebieden ondersteuning welkom is;
  • Stichting Chocolate Lovers laat via een fimpje weten, naar welke nieuwe collega's zij op zoek zijn.

Zie voor meer vacatures de Vacaturebank.

Extra promotie

Aanvullend op de doorlopende promotie die over vrijwilligerswerk georganiseerd wordt via de (social) media, gaan het Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg) en Vrijwilligerspunt Vlissingen in september en oktober 2020 extra promotie maken. Waarbij verwezen wordt naar de online vacaturebanken.
Lees meer ...

Vrijwillig Burgeradviseurs

Per januari 2020 zijn de Vrijwillig Burgeradviseurs aan de slag in de gemeente Vlissingen. Voor vragen op het gebied van zorg en welzijn krijgt men vaak hulp en ondersteuning binnen de eigen familie of vriendenkring. Soms ontbreekt een eigen netwerk. In dat geval kan de hulpvrager een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen.
Lees meer ...

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws rondom vrijwilligerswerk, zowel lokaal als landelijk. Interessant voor vrijwilligers en organisaties. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!