Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwilligerspunt Vlissingen

Logo actie Frans Naereboutprijs 2018

Uitreiking Frans Naereboutprijs 2018

De Frans Naereboutprijs wordt elke 2 jaar uitgereikt. Dit jaar is de uitreiking extra bijzonder, omdat 2018 het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Wij heten u van harte welkom in de Sint Jacobskerk, een prachtige locatie én thuisbasis van de winnende organisatie van 2016, de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk.

Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de 18e eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

In het zonnetje

Wist u dat 25% van de Vlissingers zich vrijwillig inzet voor een ander of de stad? Dat zijn ruim 10.000 mensen. Wat zij doen is heel waardevol. De gemeente waardeert de inzet van vrijwilligers enorm want zij zetten zich belangeloos in voor anderen. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

Over ons

Bij Vrijwilligerspunt Vlissingen werken experts in vrijwilligerswerk. Wij zijn spin in het web, adviseur en uitzendbureau in één. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk en denken graag met u mee over verschillende thema's binnen ons vakgebied. Meer over ons...

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws rondom vrijwilligerswerk, zowel lokaal als landelijk. Interessant voor vrijwilligers en organisaties. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!