Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwilligerspunt Vlissingen

Over ons

Bij Vrijwilligerspunt Vlissingen werken experts in vrijwilligerswerk. Wij zijn spin in het web, adviseur en uitzendbureau in één. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk en denken graag met u mee over verschillende thema's binnen ons vakgebied.
Meer over ons ...

Nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws rondom vrijwilligerswerk, zowel lokaal als landelijk. Interessant voor vrijwilligers en organisaties. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Vrijwillige Burgeradviseurs: hulp is altijd dichtbij

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar geen netwerk om hulp en ondersteuning van te krijgen? Dan kunt u een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen. Deze helpt u niet alleen op weg met vragen over zorg en welzijn, maar ook als die vragen gaan over inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie.
De adviseur is op de hoogte van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening. Zo gaat u samen op zoek naar een passende oplossing voor uw situatie. 

Iemand die er voor u is

Enkele voorbeelden van situaties waarbij een Vrijwillig Burgeradviseur kan helpen.

  • Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen;
  • Ik heb weinig contacten en voel me eenzaam;
  • Ik heb geen eigen vervoer, hoe haal ik nu mijn boodschappen; 
  • Ik weet me geen raad met alle formulieren en rekeningen. Ik zoek hulp bij vragen over bijvoorbeeld zorgtoeslag, huurtoeslag, kwijtschelding belastingen en inschrijving Zuidwest Wone;
  • Ik wil bemiddeling met instanties.

Van vraag naar oplossing

Een Vrijwillig Burgeradviseur maakt een afspraak met u, kijkt samen met u naar uw vraag en zoekt naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest een de adviseur ervoor om u te informeren, door te verwijzen of te adviseren. 
Als het gaat om een gesprek aan huis met een klantondersteuner van het team Wmo en Jeugd, kan de Vrijwillig Burgeradviseur u helpen bij de voorbereiding en ondersteunen tijdens of na het gesprek.
Lees meer