Visie Spuikom, samenwerking SARCC

Binnen het project Sustainable And Resilient Coastal Cities (SARCC) of duurzame en veerkrachtige kuststeden, staan natuurgerichte oplossingen centraal om de schade te voorkomen die wordt veroorzaakt door overstromingen aan de kust.

Kwetsbaar

Stedelijke gebieden langs de kustlijn zijn bijzonder kwetsbaar. Tot op heden zetten beleidsplannen wereldwijd vooral in op de traditionele grijze infrastructuur en was er minder aandacht voor oplossingen gebaseerd op de natuur (Nature-Based Solutions). Zie voor meer informatie de website www.sarcc.eu.

Europese subsidie

Gemeente Vlissingen doet mee aan dit project samen met een verzameling van overheden, semi-overheden en kennisinstellingen met een ligging aan óf nauwe verbondenheid met de zee.
Binnen dit project zijn onder meer de visie Spuikom, de boulevardsvisie en de herinrichting van de oprit van de Coosje Buskenstraat tot stand gekomen met Europese subsidie. 

Seminar ‘Natuurlijk! Ruimtelijke ontwikkeling aan onze Noordzeekust’ 2022

Op 22 september 2022 organiseerde de gemeente Vlissingen vanuit het SARCC partnerschap een seminar met als titel ‘Natuurlijk! Ruimtelijke ontwikkeling aan onze Noordzeekust’.
Tijdens het seminar presenteerden, verkenden en discussieerden we over de kansen die de toekomst ons biedt voor integrale en kwalitatieve oplossingen. Oplossingen die de waterveiligheid, ruimtelijke kwaliteit, natuurlijke kwaliteit en economische potentie van onze kust optimaal benutten. De presentaties vindt u in de bijgevoegde downloadtabel.