Zeescheepvaart

Langs Vlissingen worden jaarlijks meer dan 50.000 scheepsbewegingen geteld. Vanaf de boulevards zijn ze een gewild object voor fotografen. In Vlissingen zijn ook een paar reders gevestigd. Eén daarvan is bijvoorbeeld actief op het gebied van poolexpedities. Een andere is de Rijksrederij van Rijkswaterstaat.

Visserij

In de Binnenhavens van Vlissingen is een visveiling gevestigd, Visveiling Vlissingen. Van donderdag tot en met zondagavond meren daar zo’n 20 à 30 vissersschepen af, veelal met thuishaven Arnemuiden en Vlissingen. In Vlissingen worden vooral tong, zeebaars, schol, schar en kabeljauw aangevoerd.
In de omgeving van de visveiling vindt u verder bedrijfsverzamelgebouwen en onderhoudsbedrijven met een maritiem karakter.

Pleziervaart

Bent u eigenaar van een zeil- of motorboot en zoekt u een ligplaats in Vlissingen? Neemt u dan contact op met Watersportvereniging de Schelde of de Michiel de Ruijter jachthaven. Daarnaast gaat de gemeente Vlissingen in de Dokhaven op het Scheldekwartier een nieuwe jachthaven aanleggen.

Yacht Valley

Voor het doen van reparaties of het droogleggen van uw vaartuig bestaan er mogelijkheden op de landtongen in de Binnenhavens. Op één van de landtongen (een 'A' locatie om te vestigen) heeft de gemeente Vlissingen het innovatieve watersportservicecentrum Yacht Valley gevestigd. Op deze landtong bevinden zich meerdere ondernemingen.