Rijbewijs, omwisselen militair rijbewijs

Een militair rijbewijs is buiten de militaire organisatie niet geldig. U kunt uw militair rijbewijs in uw gemeente laten omwisselen voor een normaal rijbewijs.

Procedure omwisselen militair rijbewijs.

De procedure omwisseling militair rijvaardigheidsbewijs via de RDW is per 2 december 2014  komen te vervallen. Wanneer u nu uw militaire rijbewijs haalt, kunt u alleen nog via de gemeente een Nederlands rijbewijs aanvragen en wordt gezien als een proces eerste afgifte of categorie-uitbreiding. Per 2 december 2014 wordt door het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) elektronisch een Verklaring van Rijvaardigheid (VvR) aangeleverd en in het rijbewijzenregister geregistreerd. De geregistreerde Verklaring van Rijvaardigheid is drie jaar geldig, overeenkomstig de VvR van het CBR. Het OTCRij is binnen Defensie onder meer verantwoordelijk voor het afnemen van rijexamens en de afgifte van defensierijbewijzen.
U hoeft dan bij een rijbewijsaanvraag niet meer uw militaire rijbewijs te overhandigen. U dient bij een categorie-uitbreiding wel het oude Nederlandse rijbewijs in te leveren.

Kosten

Wat kost het om een militair rijbewijs om te wisselen voor een gewoon rijbewijs?

  • Rijbewijs: € 51,10;
  • Gezondheidsverklaring: € 44,50,-.

Heeft deze informatie u geholpen?