De afgelopen maanden zijn in de binnenstad van Vlissingen gft-cocons geplaatst. Een deel van de cocons volgt binnenkort. Dat betekent dat vanaf nu alle inwoners van de gemeente Vlissingen hun groente-, fruit- en tuinafval gescheiden kunnen aanbieden. Ook inwoners met een hoogbouwwoning of huis zonder vrije achterom.
Dit is belangrijk, want zo brengen we samen het aantal kilo’s restafval naar beneden.

Bewoners binnenstad

Woont u in de binnenstad en heeft u een hoogbouwwoning of huis zonder vrije achterom? Dan heeft u hierover een aantal weken terug een brief ontvangen.
Voortaan kunt u uw gft-afval storten met uw afvalsleutel, in een gft-cocon bij u in de buurt. Dat kan zo vaak u maar wil. In de brief staat precies hoe dit werkt.

Gratis gft emmertje en afvalzakken

Om u bij het scheiden van uw gft-afval op weg te helpen, is ons promotieteam bij u aan de deur geweest. Zij hebben u een gratis gft-afvalemmertje met composteerbare afvalzakjes aangeboden.
Was u niet thuis op het moment dat ons team bij u langs kwam? Dan heeft u een flyer in de bus gekregen. Op vertoon van deze flyer kunt u het pakketje op woensdag 20 september 2023 tussen 12.00 en 16.00 uur ophalen in de hal van het Stadhuis. Na deze datum kan dit op afspraak, via onze afvalcoach. Stuur hiervoor een e-mail naar afvalcoach@vlissingen.nl.

Belang van afval scheiden

Wethouder C. Bertijn en afvaldeskundige Maartje vertellen in een kort filmpje(externe link) meer over de nieuwe gft-cocons en over het scheiden van gft-afval.