Meldpunten overlast

Heeft u hulp nodig of wilt u een klacht indienen? Hier een overzicht van de belangrijkste meldpunten.

Alarm: telefoon 112

Dit is het algemene alarmnummer (politie, brandweer, ambulance) dat u kunt bellen voor hulp in levensbedreigende situaties en melding van misdrijven.

Centrale post ambulancevervoer/brandweer: telefoon (0118) 43 24 00

Voor niet spoedeisende hulpverlening kunt u op dit nummer terecht.

Politie: telefoon (0900) 88 44

Op dit nummer kunt u terecht met vragen en problemen die niet spoedeisend zijn. Indien nodig wordt u doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Meldpunt overlast  

Op dit meldpunt kunt u terecht als u klachten of informatie heeft over een drugspand bij u in de buurt of als u andere drugsoverlast ervaart. Zie rechtsboven: 'Nieuwe melding'. U kunt op deze pagina ook zien of de melding al bekend is bij de gemeente.
Als u een melding doet, zorgt de gemeente er samen met het Drugs Overlastteam Walcheren (DOW) voor dat er actie ondernomen wordt. In samenspraak wordt besloten welke actie, interventie of maatregel het best ingezet kan worden om de overlast te stoppen of het drugspand te sluiten. Hierbij blijft het van belang om ook uw melding(en) door te geven aan de politie via 112 (bij nood) of anders via (0900) 88 44.

Woonoverlast

Vaak zijn er klachten of overlast maar 'vergeten' we het te melden. Ook hier geldt: als u meld dan nemen wij dit serieus en gaan gezamenlijk de uitdaging aan om de overlast te stoppen. Soms kan dit door een snelle interventie, soms duurt het helaas ook heel lang voordat er een oplossing gevonden wordt. U wordt in ieder geval op de hoogte gehouden van de status en ontwikkelingen van uw melding.
U kunt met uw klachten over overlast en onderhuur terecht bij de verhuurder van uw woning. Hierbij blijft het van belang om ook uw melding(en) door te geven aan de politie via 112 (bij nood) of anders via (0900) 88 44.

Melding via de 'MijnGemeente APP'

U kunt ook op elk tijdstip van de dag een melding doen via de gratis te downloaden 'MijnGemeente APP' voor de smartphone (of tablet). Voor uw gemak hoeft u alléén de eerste keer uw persoonsgegevens in de APP in te voeren. Via uw smartphone geeft u de locatie, omschrijving en persoonlijke gegevens met een paar simpele handelingen door. U kunt ook een foto meesturen, zodat direct duidelijk is wat er aan de hand is.

  • MijnGemeente APP voor de iPhone
  • MijnGemeente APP voor de Android

Melding Team Handhaving 

U kunt de medewerkers van Team Handhaving van 8.00-17.00 uur bereiken via telefoonnummer 14 0118.

Meld misdaad anoniem: telefoon (0800) 70 00

Bij de meldlijn 'Meld misdaad anoniem' kunt u anoniem informatie geven over een ernstige misdaad, fraude of schendingen van integriteit. Hierbij is anonimiteit verzekerd. Meld misdaad anoniem is geen politie. Meld misdaad anoniem stuurt de anonieme meldingen door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden.
Een anonieme melding moet eerst nader worden onderzocht. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen, dan kunnen de partners overgaan tot actie. Heeft u direct de politie nodig, bel dan de ook de politie en niet Meld misdaad anoniem.

Centraal meldpunt milieuklachten: telefoon (0118) 41 23 23

Op dit nummer kunt u terecht met klachten over stank, stof, rook, roet of geluid, afkomstig van bijvoorbeeld bedrijfs- en landbouwactiviteiten of horecagelegenheden. Bodem- of waterverontreiniging (dumping) kunt u hier ook melden.

Meldpunt dubieuze stoffen: telefoon (0118) 41 23 23

Hier kunt u een melding doen van vondsten (bijvoorbeeld op het strand of langs de zeedijk), die gevaarlijk zijn voor het milieu of de volksgezondheid.

Klachten overlast: Gemeente Vlissingen telefoon 14 0118

Voor klachten over overlast van scooters of auto’s, schade, achterstallig onderhoud en andere zaken in uw omgeving. Dit is het algemene nummer van de gemeente Vlissingen.

Service Team: telefoon 14 0118

Een put in de straat? Graffiti gezien op banken, afvalbakken of verkeersborden? Neem dan contact op met het Service Team, uw adres voor klachten aan wegen, straten en plantsoenen. U kunt telefonisch contact opnemen via 14 0118 of een e-mail sturen naar meldingen@vlissingen.nl.