Werkuren: 
Sluitingsdatum: donderdag 6 juni 2024
Opleidingsniveau: HBO

Solliciteer direct(externe link)

Je doet hier niet alleen veel praktijkervaring in je vakgebied op, je leert ook veel over andere sectoren en werkvelden. Dit doe je binnen een dynamische werkomgeving waar je jezelf kan ontwikkelen op professioneel en creatief gebied.

De gemeente Vlissingen is een grote stad in het klein. Vanuit het stadhuis en de andere vestigingen van de gemeente zorgen we er zo goed mogelijk voor dat alles draait in de stad. Zo geven we paspoorten en rijbewijzen uit, onderhouden we wegen en het groen, zorgen we dat de stad schoon en heel blijft en we geven vergunningen af.

Ook hebben we een visie op de toekomst van de stad. Over de veiligheid en het woon- en leefklimaat en hoe de bebouwing moet worden. Je kunt hier veel leren en wie weet leren wij ook nog iets van jou.

Dit ga je doen
Jij ondersteunt het team Communicatie & Participatie op het gebied van communicatie door je bezig te houden met diverse communicatiewerkzaamheden waarbij de nadruk ligt op uitvoerende taken. Welke werkzaamheden vallen hieronder?

 • Samen met andere communicatieadviseurs draag je bij aan de communicatie op onze sociale mediakanalen. Je speelt een rol in het delen van relevante informatie op de juiste platforms en helpt bij het monitoren van reacties en berichten via het webcaresysteem OBI4wan.
 • Samen met jouw collega's verzorg je de inhoud van de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad de Vlissingse Bode.
 • Je houdt de communicatiemailbox bij en beantwoordt zowel interne- als externe vragen of je zet deze uit binnen het team.
 • Je organiseert samen met de participatieadviseurs de samenwerking met onze inwoners.
 • Je ondersteunt, waar nodig, in projecten waar wij als communicatie- en participatieteam bij aangesloten zijn. Op het gebied van plannen en organiseren bevind je je op bekend terrein en weet je jouw werk goed te verdelen. Werken doe je niet alleen. Je bent een echte teamspeler en weet hulp en advies te vragen waar nodig. Maar je weet ook je eigen weg te vinden.

Verder onderhoud je contact met interne én externe contacten. Denk hierbij aan perscontacten, inwoners of andere organisaties. Je weet een goede indruk achter te laten. Met andere woorden, je zit zeker niet stil en gaat aan de slag met diverse taken binnen een dynamische en bruisende werkomgeving.

Je gaat je bevinden in een divers en enthousiast team. Om de teamteamspirit te behouden organiseren we regelmatig borrels en teamuitjes.

''Een stage bij de gemeente Vlissingen is veel leuker dan verwacht. Je komt te werken in een gezellige en dynamische organisatie. De werkzaamheden zijn zo divers dat geen dag hetzelfde is. Je kan jezelf op veel verschillende vlakken ontwikkelen in combinatie met een gezellige stageperiode” Rainesh Behary, derdejaarsstudent communicatie HZ.

 Dit neem je mee

 • Je volgt een communicatie georiënteerde opleiding;
 • Je ziet communicatiekansen en gaat hier proactief mee aan de slag;
 • Je hebt organisatietalent;
 • Je herkent jezelf in de karaktereigenschappen creatief en no-nonsense.

Dit bieden wij

 • Een stageperiode (semester 1) van 5 maanden, 36 uur per week;
 • Een stagevergoeding van maximaal € 350,- per maand o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken.

Solliciteer
Geef je loopbaan Vlissings karakter en solliciteer voor vrijdag 7 juni 2024. Je kunt je aanmelding mailen naar mregoor@vlissingen.nl Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Patrick Poortvliet, Teamleider Communicatie en Participatie (telefoonnummer 06-23863009).

Planning
De gesprekken zullen in overleg met de kandidaten eind juni 2024 plaatsvinden.

Solliciteer direct(externe link)