Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

De Lasloods haalt breed publiek naar de Kenniswerf 

Gepubliceerd op 10 maart 2021
Congres in de Lasloods
Foto: de Lasloods
Groove to Chill in de Lasloods

Als je aan de Kenniswerf denkt, denk je misschien alleen aan de bedrijven en onderwijsinstellingen die daar gevestigd zijn. Maar ook de Lasloods, een stoere maritieme evenementenhal, staat in het gebied waar feesten tot 1750 man worden georganiseerd.

De Lasloods

We spraken met de heer L. (Louk) Peperkamp, eigenaar van Peperkamp Producties en exploitant van de Lasloods. "Het is een leuk gebied en spannend om erheen te gaan. Als je bij een foodfestival vis eet en je ziet de vissersboten ernaast liggen, dan smaakt het toch net wat lekkerder. En als je hier wat herrie maakt heeft niemand er last van. Wij proberen naast de bedrijfsfunctie van het gebied, aantrekkelijke en grote publieksevenementen te organiseren zodat de loop erin komt."

In ontwikkeling

De Kenniswerf is in ontwikkeling! Zo wordt het gebied rondom de Lasloods aangepakt en staat de herinrichting van de Prins Hendrikweg op de agenda. 
"Ik hoop dat er door het compensatiepakket eindelijk wel geïnvesteerd kan worden in een betere bereikbaarheid van het gebied voor zowel voetgangers, fietsers, automobilisten en gebruikers van het openbaar  vervoer. Door bijvoorbeeld het snel aanleggen van fatsoenlijke oversteekplaatsen en trottoirs door het hele gebied. Gasten komen ook met de trein naar de Lasloods vanuit bijvoorbeeld Middelburg en Goes. Als ze over een mooie stoep kunnen lopen draagt dat weer wat bij aan de beleving."

Diverse evenementen

In de Lasloods worden veel verschillende evenementen georganiseerd. Van bedrijfsfeesten en congressen tot sterrendiners, foodtruckfestivals en dansfeestjes waar de pils door de lucht vliegt. 
"Het formaat van de Lasloods is perfect voor Zeeland." Vanwege de corona maatregelen liggen alle activiteiten nu stil. "Er stonden al 35 evenementen in de agenda en dat is gewoon weg. Het is bizar, net een film waar we inzitten."

Deuren open

"In de toekomst wil ik bovenregionale activiteiten hier organiseren. Hoe we dat straks gaan doen, zitten of staand en met hoeveel mensen, weet ik nog niet. 
We hopen in mei van dit jaar de deuren weer te openen en te starten met zittende horecaevenementen. Ik denk dat dat soort dingen als eerste weer kunnen. Wij maken in ieder geval de borst nat voor de grote behoefte die gaat komen na de coronacrisis."