Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Stranden

Heerlijk, een dagje op het strand! En een strand in de stad, dat maakt Vlissingen zo uniek! U loopt zo vanuit de stad over de boulevard het strand op. Een hip stadsstrand, een gezellig familiestrand, een sportief strand of een strand waar u in alle rust een boekje kunt lezen, Vlissingen biedt het allemaal.
U kunt kiezen uit 6 stranden: het Badstrand, Nollestrand, Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Kalootstrand. Op het Vlissingse strand wappert de Blauwe Vlag. Langs de gehele kustlijn vindt u strandpaviljoens.    

Boulevard

Langs het Badstrand ligt de 2 kilometer lange boulevard. Hier treft u terrassen die uitkijken over zee, hotels, diverse restaurants en lunchrooms, hedendaagse kunst en imponerende beelden van stoere zeehelden. De boulevard van Vlissingen is bij uitstek de plek om te flaneren, uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht.

Rondje boulevard

Van 1 mei tot en met 1 oktober 2017 is de Vlissingse boulevard op zon- en feestdagen tussen 13.00-17.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Blauwe vlag

De Vlissingse stranden zijn in 2017 voor de 14e keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu-onderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.  

Strandwacht

Op de stranden van Vlissingen zijn het hele strandseizoen strandwachten aanwezig voor advies en hulp. De strandwachten zijn herkenbaar aan hun gele shirt en rode broek. De hoofdpost van de strandwacht staat op de Nolledijk, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 41 98 08. Op strand Westduin treft u naast paviljoen Piet Hein ook een strandpost aan. 
In het seizoen gebeurt het regelmatig dat zwemmers in de problemen komen in zee of dat kinderen zoek raken op het strand. Houd bij een strandbezoek daarom de aanwijzingen van de strandwachten in de gaten. Voor kinderen zijn gratis polsbandjes verkrijgbaar bij de strandposten, waarop u uw mobiele nummer kunt vermelden.

Parkeren langs de kust

In de binnenstad zijn verschillende parkeermogelijkheden dichtbij het strand. Zie voor meer informatie de pagina Parkeren in Vlissingen.