Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Oostbeer

De Oostbeer aan de Commandoweg in Vlissingen is te bezoeken via Stadswandeling Vlissingen. Het vestingswerk is in april 2017 officieel geopend.

Opknappen Oostbeer

Provincie Zeeland heeft € 344.000,- bijgedragen aan het project. De gemeente heeft een bijdrage van € 150.000,- geleverd in de restauratiekosten. In 2016 is een crowdfundingsactie opgestart om geld op te halen voor het woord Oostbeer in stalen letters op de buitenmuur. Via www.voorjebuurt.nl kon iedereen de Oostbeer steunen. Iedereen die heeft meegedaan aan de actie via Voor je Buurt voor de letters Oostbeer wordt met naam genoemd in het PDF-bestand onderaan deze pagina. Alle overige sponsoren worden in een aparte PDF genoemd. 

Kijkje bij de Oostbeer

Wilt u een bezoek brengen aan de Oostbeer? Dat kan via Stadswandelingen Vlissingen; 3 keer per week kunt u met een stadswandeling mee onder leiding van een gids.

Het verleden van Vlissingen

Voor inwoners van Walcheren komt de vesting-geschiedenis van Vlissingen weer tot leven. Het is merkbaar dat Vlissingers weer trots worden op het verleden van hun stad. Met het zichtbaar maken van onze schatten, ontstaan ook extra attracties voor toeristen en bezoekers van de stad. Dit is ook weer goed voor de Vlissingse economie en werkgelegenheid. Op de website www.flessinghe.nl is informatie te vinden over de restauratie.

Stichting Vesting Vlissingen

Stichting Vesting Vlissingen zet zich in voor het behoud van onderdelen van de vesting van Vlissingen. Vlissingen heeft lang haar eigen historie gedeeltelijk 'verstopt'. De restauratie van de Oostbeer past in een ontwikkeling om deze verborgen schatten weer zichtbaar te krijgen. Deze restauratie sluit aan op al gerealiseerde initiatieven als de heropening van de kazematten, een reeks informatiepanelen over de geschiedenis van de stad en het beleefbaar maken van de bevrijding van Vlissingen in 1944 bij Uncle Beach.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Alle supporters Oostbeer crowdfunding via Voor je Buurt Download Lees voor
Overige donateurs Oostbeer Download Lees voor
Oostbeer brochure Download Lees voor