Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen evenementenstad

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!
De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Cuisine Machine (mei), Vlissingen Vintage (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Oude Visserijdagen (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (september), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats. Zoals de Paasmarkt, Pinkstermarkt en Zomermarkt.

Evenementenkalender

Alle evenementen vindt u in de Evenementenkalender 2018 (PDF, 167 KB) . Op de website van VVV Zeeland vindt u ook leuke tips om 'te zien en te doen' in Vlissingen en omgeving.

Evenementen maart 2018

Een selectie uit de evenementen in maart:

En verder ...

Paasmarkt aan zee

Paasmarkt (1 april)

In 2018 wordt voor de 12e keer een Paasmarkt georganiseerd op een unieke locatie: de Boulevard van Vlissingen. Met 150 kramen en diverse standwerkers (waaronder de Nederlandse kampioen) biedt de Paasmarkt voor ieder wat wils. Van sieraden, kleding en boeken tot lederwaren en parfum. En daarna even bijkomen op een terras aan zee!

 

Dancefestival Groove to Chill

Groove to Chill (27 april)

Een dancefestival met nationale- en internationele DJ's op een unieke locatie in Vlissingen. De geheel gerestaureerde oude Timmerfabriek van scheepswerf De Schelde is het decor voor vele uren dansplezier in Vlissingen. In 2003 kleinschalig begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot hét techno/house feest van Zeeland!  

  

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival (5 mei)

Elk jaar vindt in Vlissingen op 5 mei een groot Bevrijdingsfestival plaats. Op verschillende podia in de binnenstad kunt u van 13.00-24.00 uur genieten van een zeer gevarieerd aanbod van live muziek. Om het festival vlot en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente extra maatregelen.

  

Weekend van de AmateurKunst

Weekend van de Amateur Kunst (2 juni)

Tijdens het Weekend van de Amateurkunst (WAK) krijgen amateurs en verenigingen de kans zich te laten zien. Een weekend lang muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater en andere kunstvormen in de binnenstad van Vlissingen. Een cultureel en kleurrijk evenement in hartje Vlissingen!

  

Festival Onderstroom

Onderstroom (5-7 juli)

Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!

  

Kermis

Kermis (13-22 juli)

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

  

Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen 2018 (15 augustus)

Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze 11e editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.